Μια «άχαρη» αλλά αν μη τι άλλο ιστορική πρωτιά διεκδικεί και μάλιστα με… αξιώσεις η Ζίλινα! Η πρωταθλήτρια Σλοβακίας έχει δεχτεί ήδη στις πρώτες πέντε αγωνιστικές των ομίλων του Champions League 17 γκολ και απέχει μόλις τρία από το να καταρρίψει ένα… στοιχειωμένο ρεκόρ!

Οι Σλοβάκοι βρέθηκαν στον 6ο όμιλο της φετινής διοργάνωσης με αντιπάλους τις Τσέλσι, Μαρσέιγ και Σπάρτακ Μόσχας και μια αγωνιστική πριν το τέλος δεν έχουν πάρει ούτε βαθμό έχοντας μάλιστα ποσοστό τερμάτων 2-17! Πλέον στην τελευταία αγωνιστική θα υποδεχτούν τους Ρώσους της Σπαρτάκ προσπαθώντας να κρατήσουν τουλάχιστον τα προσχήματα. Τι σημαίνει αυτό; Να καταφέρουν να μην ξεπεράσουν το ρεκόρ των Ντέμπρετσεν, Ντιναμό Κιέβου και Φερεντσβάρος με 19 γκολ παθητικό!

Πιο συγκεκριμένα το συγκεκριμένο ρεκόρ κρατά ανέπαφο από τη σεζόν ’95-’96 όπου η Ουγγρική Φερεντσβάρος είδε την εστία της να παραβιάζεται 19 φορές θέτοντας αρνητικό ρεκόρ! Στο ίδιο νούμερο σταμάτησε το κοντέρ τη σεζόν 2007-2008 για την Ουκρανική Ντιναμό Κιέβου, ενώ πέρσι η Ντέμπρετσεν από την Ουγγαρία αν και… προσπάθησε αρκετά ούτε αυτή κατάφερε να φτάσει τα 20, και μένοντας στα 19 ισοβάθμησε με τις προκατόχους του ρεκόρ.

Πλέον η Ζίλινα δείχνει πως είναι πολύ κοντά στο ρεκόρ (να θυμίσουμε πως στη Μόσχα είχε δεχτεί επίσης τρία τέρματα) και δεν αποκλείεται το βράδυ της Τετάρτης (08/12) να γραφτεί μια μελανή σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία των Σλοβακων, που θα προκαλέσει όμως το… γέλιο της υπόλοιπης Ευρώπης!

Αξίζει πάντως να τονίσουμε πως και οι Τούρκοι της Μπούσρασπορ έκαναν φιλότιμες προσπάθειες να πλησιάσουν το ρεκόρ αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα 15 τέρματα, και η Ρέιντζερς που θα τους κοντράρει την 6η και τελευταία αγωνιστική φαντάζει δύσκολο να τους βάλει πέντε γκολ! Ποτέ δεν ξέρεις όμως, και το αποτέλεσμα των δύο αγώνων αναμένεται με… αγωνία.

Πηγή: gazzetta.gr