Οι Μιλγουόκι Μπακς «λύγισαν» στο δεύτερο ματς της σειράς με τους Μπόστον Σέλτικς για τα ημιτελικά της ανατολικής περιφέρειας του NBA. Ηττήθηκαν στο «TD Garden» με 109-86 και πλέον κάθε ομάδα έχει από μια νίκη. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προσπάθησε να ξαναβάλει τα «ελάφια» στο ματς στη διάρκεια του δεύτερου μέρους, αλλά ήταν πια αργά…

Οι Σέλτικς μπήκαν εντυπωσιακά στο ματς. Στα μισά της πρώτης περιόδου προηγήθηκαν με 15-3. Οι Μπακς χρειάστηκαν περισσότερα από τρία λεπτά για να βάλουν τους πρώτους πόντους τους, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άρχισε με 0/6. Ο Τζέιλεν Μπράουν έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ σημειώνοντας 17 πόντους στο πρώτο 12λεπτο (συνολικά 30 πόντους με 11/18 σουτ και 6/10 τρίποντα). Οι γηπεδούχοι στην πρώτη περίοδο πήραν προβάδισμα 32-21 και η διαφορά αποτέλεσε μια γερή βάση πάνω στην οποία «έχτισαν» την άνετη νίκη τους.

Ο κόουτς Μάικ Μπούντενχόλζερ κράτησε τον Αντετοκούνμπο για κάποια μεγάλα διαστήματα κι όταν επέστρεψε στη δεύτερη περίοδο, οι Σέλτικς είχαν ήδη ξεφύγει με 20 πόντους στο σκορ. Ωστόσο είτε οι Μπακς έπαιζαν με τον «Greek Freak» είτε όχι στη διάρκεια του πρώτου μέρους, δεν είχαν καμία… τύχη. Οι Σέλτικς με επιμέρους σκορ 33-19 στη δεύτερη περίοδο πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας… αέρα 25 πόντων (65-40).

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκλεισε το πρώτο μέρος με 2/12 και πέντε πόντους τη στιγμή που οι Σέλτικς είχαν πάρει… φωτιά από τα 6,75 μ. έχοντας 13/20 τρίποντα! Οπότε το δεύτερο μέρος έγινε πεδίο… δοκιμών για τον Μπουντενχόλζερ και τους παίκτες του μιας και η ανατροπή ήταν σχεδόν αδύνατη. Ούτε καν ο Έλληνας σούπερ σταρ δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά παρόλο που βρήκε ρυθμό στο δεύτερο μέρος και ολοκλήρωσε το ματς με 28 πόντους (11/27 εντός πεδιάς, 1/4 τρίποντα, 5/9 ελεύθερες βολές), εννιά ριμπάουντ, επτά ασίστ, ένα μπλοκ κι ένα κλέψιμο (κι έξι λάθη). Άξιος συμπαραστάτης ο Τζρου Χόλιντεϊ με 19 πόντους και επτά ασίστ.

Οι Μπακς έδωσαν κάποια σημάδια ζωής στην 3η περίοδο (26-18 το επιμέρους σκορ) όπου Γιάννης Αντετοκούνμπο έβαλε 18 πόντους, αλλά δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια με τον κόουτς Μπούντενχολζερ και τον πάγκο των Μπάκς να έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία. Στην 4η περίοδο οι Μπακς μείωσαν στους 13 με 2′:51” να απομένουν στο χρονόμετρο, αλλά οι Σέλτικς με τον Τζέισον Τέιτουμ (29 π., 10/20 σουτ, 5/10 τρίποντα) να εκτελεί από την περιφέρεια (20/43 τρίποντα με 46,5% ευστοχία στο ματς…) «σφράγισαν» τη νίκη.

Η σειρά τώρα μεταφέρεται στο «Fiserv Forum» του Μιλγουόκι με το 3ο ματς να είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο (7/5, 22:30).