«Χρυσό» βαθμό απέσπασε στο «Σαν Μαμές» η Χετάφε στην προσπάθεια που καταβάλλει για να παραμείνει στην La Liga. Στο εναρκτήριο ματς της 29ης αγωνιστικής το συγκρότημα της Μαδρίτης έφυγε με την ισοπαλία 1-1 από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, παρότι από το 65ο λεπτό αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Κουένκα.

Η Χετάφε προηγήθηκε στο 3ο λεπτό με τον Ενές Ουνάλ. Ο Τούρκος στράικερ συνεχίζει να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και έφτασε στα 14 τέρματα στην τρέχουσα σεζόν του ισπανικού πρωταθλήματος και είναι δεύτερος σκόρερ στην La Liga, πίσω από τον Καρίμ Μπενζεμά της Ρεάλ Μαδρίτης που έχει 22 γκολ.

Η Αθλέτι Μπιλμπάο αντέδρασε και ισοφάρισε με τον Γιούρι Μπερτσίτσε στο 29′, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που είχε ούτε και το αριθμητικό πλεονέκτημα. Μάλιστα, στο 57΄ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Ολιβέιρα, ωστόσο δεν μέτρησε καθώς μετά την εξέταση της φάσης στο VAR διαπιστώθηκε ότι είχε προηγηθεί οφσάιντ.

Με το αποτέλεσμα, οι Βάσκοι παρέμειναν στην 8η θέση της κατάταξης της La Liga με 41 βαθμούς, έξι μακριά από την 6η Ρεάλ Σοσιεδάδ, την τελευταία ομάδα εντός της προνομιούχου 6άδας της βαθμολογίας που οδηγεί στην Ευρώπη την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ έχει και ματς λιγότερο. Η Χετάφε, πάλι, έφτασε στους 29 βαθμούς και έχει «αέρα» πέντε πόντων από την 18η Κάντιθ, την πρώτη ομάδα εντός της ζώνης του υποβιβασμού στο ισπανικό πρωτάθλημα.