Η ξέφρενη πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο Indian Wells συνεχίζεται, αφού ήταν πολύ καλή και στον προημιτελικό με την Έλενα Ριμπάκινα, την οποία νίκησε με 2-0 σετ. Έτσι, η Ελληνίδα τενίστρια πήρε το εισιτήριο για τους ημιτελικούς του τουρνουά και στόχος της φυσικά, εδώ που έφτασε, δεν μπορεί να είναι άλλος από την πρόκριση και στον τελικό, προκειμένου να διεκδικήσει τον τίτλο.

Ο αγώνας δεν άρχισε καλά για τη Σάκκαρη αφού βρέθηκε πίσω με 4-1 στο πρώτο σετ, αλλά κάπου εκεί συνήλθε, ανέβασε την απόδοσή της, έκανε τα μπρέικ που χρειαζόταν και τελικά με 7-5 έκανε το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο, η Ριμπάκινα προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση αλλά η Σάκκαρη δεν της επέτρεψε να κάνει μπρέικ για το 0-2 στα γκέιμ και τελικά το έκανε η Μαρία, περνώντας μπροστά με 2-1. Η πρόκριση, με λίγα λόγια, ήταν στα χέρια της Ελληνίδας τενίστριας και δεν την άφησε να χαθεί, επικρατώντας με 6-4 στο δεύτερο σετ και κάνοντας το 2-0.

Έτσι, η Σάκκαρη προκρίθηκε στον ημιτελικό του Indian Wells, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Πάουλα Μπαντόσα ή Βερόνικα Κουντερμέτοβα.