Μόλις ένας βαθμός χώριζε τις δύο ομάδες πριν την έναρξη της αναμέτρησης και ένας βαθμός τις χωρίζει και μετά τη λήξη, αφού μοιράστηκαν τα πάντα με το τελικό 2-2. Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με 2-0 στο 68′ και όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε τη νίκη, αλλά ο Ιωνικός μείωσε άμεσα και παρά το γεγονός ότι έμεινε με 10 παίκτες κατάφερε να ισοφαρίσει στο 90′ και να πάρει πολύτιμο βαθμό στο Αγρίνιο.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησαν στο 3′ με το σουτ του Ντουάρτε που έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 14′ είχαν ακόμη καλύτερη φάση με το σουτ του Καρέλη εντός περιοχής που απέκρουσε ο Χουτεσιώτης. Λίγα λεπτά μετά, στο 20′, ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να πλησιάσουν στο γκολ αλλά ο Μελίσσας έκανε διαδοχικές αποκρούσεις στις προσπάθειες των Άοσμαν και Ρομαό, διατηρώντας το 0-0.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και οι καλές φάσεις έλειπαν, αλλά λίγο πριν πάνε στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες ήρθε το γκολ. Στο 44′ οι Αγρινιώτες πήραν πέναλτι για σπρώξιμο του Ρομαό στον Κορνέλιους και ο Μεντόσα εκτέλεσε και άνοιξε το σκορ (1-0).

Τρελό φινάλε και ισοπαλία

Στο β’ μέρος ο Ιωνικός μπήκε καλύτερα και είχε μια-δυο φάσεις, αλλά ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που σκόραρε ξανά. Στο 68′ ο Ντουάρτε με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη για το 2-0 και έδειχνε να καθαρίζει την υπόθεση-νίκη.

Δεν ήταν έτσι όμως… Αμέσως μετά, στο 71′, ο Άοσμαν εκτέλεσε φάουλ, ο Μελίσσας απέκρουσε και στην εξέλιξη της φάσης ο Ντάλσιο σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του και μείωσε σε 2-1, βάζοντας ξανά στο παιχνίδι τους Νικαιώτες. Οι οποίοι, όμως, στο 75′ έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ρομαό με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι γηπεδούχοι μπορούσαν να το εκμεταλλευτούν και να κλειδώσουν τη νίκη στο 78′ αλλά ο Μόρσεϊ, μόνος απέναντι από τον Χουτεσιώτη, αστόχησε και η τιμωρία ήρθε στο 90′, όταν Βαφέας, ο οποίος μόλις είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι, με σουτ εντός περιοχής έγραψε το τελικό 2-2.

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Αποστολάκης, Αντούνες, Βργκοτς, Κορνέλιους, Χουχούμης, Ντουάρτε (82′ Λούι), Μεντόσα (60′ Μπαρμπόσα), Μόρσεϊ (88′ Τσιγγάρας), Φλόρες, Καρέλης (60′ Βέργος).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος, Κάνιας, Ντάλσιο, Κιάκος (61′ Μάναλης), Άοσμαν, Λένις.