Στον 8ο όμιλο του Champions League είχαν κριθεί τα πάντα και την τελευταία αγωνιστική η λογική έλεγε ότι η Τσέλσι θα νικούσε εκτός έδρας τη Ζενίτ και θα έπαιρνε την 1η θέση. Σε ένα τρελό παιχνίδι όμως, με ανατροπές επί ανατροπών, οι Άγγλοι δέχθηκαν το 3-3 στο 94′ και έμειναν τελικά στη 2η θέση, αφού η 1η πήγε στη Γιουβέντους που την ίδια ώρα νικούσε ξεκούραστα με 1-0 τη Μάλμε στο χιονισμένο Τορίνο.

Οι Λονδρέζοι ήταν ισόβαθμοι με τους Τορινέζους αλλά με το 4-0 στο Στάμφορντ Μπριτζ είχαν υπερκαλύψει το 1-0 με το οποίο είχαν ηττηθεί στο Allianz Stadium. Ήταν, επομένως, το φαβορί για να προκριθούν ως πρώτοι, αρκεί να νικούσαν εκτός έδρας την επίσης αδιάφορη Ζενίτ, η οποία θα συνεχίσει στο Europa League. Και όταν ο Βέρνερ έκανε το 0-1 μόλις στο 2′, όλοι πίστεψαν ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ εύκολα για την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Μέχρι που αποδείχθηκε το αντίθετο…

Με κεφαλιά του Κλαουντίνιο στο 38′ οι Ρώσοι ισοφάρισαν και στο 41′ πέρασαν και μπροστά με τον Αζμούν στο τετ α τετ (2-1), για να έρθει η ισοφάριση της Τσέλσι στο 62′ με τον Λουκάκου. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ ήθελε ακόμη ένα γκολ και το βρήκε στο 85′ με τον Βέρνερ, αλλά το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει… Και η απόδειξη ήρθε στο 94′, όταν ο Οζντόεβ έγραψε το 3-3, σοκάροντας τους Άγγλους.

Ο Οζντόεβ, βέβαια, με αυτό το γκολ δεν προκάλεσε μόνο σοκ στην Τσέλσι. Εδωσε και μια μεγάλη χαρά στη Γιουβέντους, η οποία την ίδια ώρα αντιμετώπιζε εκτός έδρας τη Μάλμε, την οποία νίκησε εύκολα με 1-0. Οι Ιταλοί σκόραραν στο 18′ με κεφαλιά του Κιν μετά την εξαιρετικά σέντρα του Μπερναρντέσκι με το αριστερό και στη συνέχεια είχαν ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ αλλά τις έχασαν. Γεγονός που δεν τους πίκρανε καθόλου, όμως, αφού ούτε η νίκη χάθηκε, ούτε η 1η θέση τελικά.

Ζενίτ – Τσέλσι 3-3
Γιουβέντους – Μάλμε 1-0

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Γιουβέντους 15
  2. Τσέλσι 13
  3. Ζενίτ 5
  4. Μάλμε 1