Η γκέλα της ΑΕΚ κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης το Σάββατο ήταν πολύ καλό δώρο για να το… αρνηθεί ο Ολυμπιακός, ο οποίος ήξερε ότι με νίκη επί του Ιωνικού θα άνοιγε τη διαφορά από το +1 στο +3. Και ακριβώς αυτό έκανε. Μπορεί η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να μην έβαλε πολλά γκολ αλλά και το ένα του Μασούρα μια χαρά έκανε τη δουλειά για τους ερυθρόλευκους, απέναντι σε έναν Ιωνικό που το πάλεψε όσο μπορούσε και είχε και αυτός τις φάσεις του.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν… εκρητικό, αφού στο 3′ ο Μασούρας είχε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ για τους ερυθρόλευκους, ενώ στο 5′ έγιναν επικίνδυνοι και οι φιλοξενούμενοι με τον Τουράμ, στον οποίο είπε «όχι» ο Βατσλίκ. Οι ερυθρόλευκοι, γενικά, δεν έδειχναν ιδιαίτερα ορεξάτοι αλλά δεν χρειαζόταν κιόλας για να πάρουν το προβάδισμα, όπως αποδείχθηκε λίγα λεπτά μετά.

Στο 17′, συγκεκριμένα, ο Α. Καμαρά έδωσε στον Ροντρίγκες και αυτός γύρισε για τον Μασούρα, ο οποίος με σουτ από το ύψος του πέναλτι, το οποίο κόντραρε, έκανε το 1-0. Γκολ στο οποίο επιχείρησε να απαντήσει ο Ιωνικός στο 23′ με τον Καμπράλ, ο οποίος προσπάθησε να σκοράρει από πλάγια θέση αλλά έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ακολούθησε στο 29′ η μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Λαλά, ο οποίος βρέθηκε σε θέση φορ, μετά τη σέντρα του Ροντρίγκες, για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να κάνουν αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Κουντέ δεν μπορούσε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε από τον Μ. Καμαρά.

Φάση από τον αγώνα Ολμυπιακός - Ιωνικός

Άλλες δύο αναγκαστικές αλλαγές και +3 τελικά

Αναγκαστική αλλαγή έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς και με την έναρξη της επανάληψης, αφού ο Παπασταθόπουλοες άφησε τη θέση του στον Παπαδόπουλο, με τους ερυθρόλευκους να έχουν μεγάλη ευκαιρία στο 49′ για το 2-0 με τον Ροντρίγκες, ο οποίος ωραία μπαλιά από τον Τικίνιο αλλά ήταν άστοχος στο τελείωμά του.

Στο 63′, ενδεικτικό κι αυτό της μέρας στην οποία βρισκόταν ο Ολυμπιακός, ο Μαρτίνς έκανε και… τρίτη αναγκαστική αλλαγή (!), με τον Ροντρίγκες να αποχωρεί για να μπει ο Ονιεκούρου, την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν για το καλύτερο δυνατό. Και η αλήθεια είναι ότι έκαναν κάποιες φάσεις, χωρίς να έχουν να επιδείξουν κάτι εντυπωσιακό πάντως.

Όσο για τους γηπεδούχους, πλησίασαν στο δεύτερο γκολ και στο 74′ με τον Ελ Αραμπί, δεν το έκαναν αλλά δεν τους πείραξε κιόλας, αφού η νίκη και το +3 στη βαθμολογία ήρθαν και με το 1-0.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος (46′ Παπαδόπουλος), Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Κούντε (41′ Μ. Καμαρά), Εμβιλά, Ροντρίγκες (63′ Ονιεκούρου), Α. Καμαρά, Μασούρας (73′ Ανδρούτσος), Τικίνιο (73′ Ελ Αραμπί).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Βαφέας (92′ Μάναλης), Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Ρομαό, Ντάλσιο, Καμπράλ (76′ Λένις), Ματσούκας (76′ Ντελγκάδο, 92′ Κάνιας), Άοσμαν, Τουράμ.