Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει τους τελευταίους μήνες όσον αφορά τον ρόλο που έχει γενικότερα στην Μπαρτσελόνα ο Λιονέλ Μέσι.

Κάποιοι κατηγορούν τη διοίκηση και τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό πως εκείνος δίνει το τελικό «Ο.Κ.» από τις μεταγραφές που μπορούν να ενισχυθεί η ομάδα μέχρι άλλα θέματα που αφορούν τον σύλλογο. Θέση για τη συγκεκριμένη υπόθεση πήρε ο Γιόσεπ Μαρία Μπερτομέου, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στους «Financial Times».

«Ο Μέσι δεν αποφασίζει για τίποτα στην Μπαρτσελόνα. Τις αποφάσεις τις παίρνει η διοίκηση μαζί με τα στελέχη που δουλεύουν σε κάθε τομέα ξεχωριστά», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος των «μπαουγκράνα» και πρόσθεσε:

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ο Μέσι θα συνεχίζει να παίζει για την ομάδα μας, έτσι και αλλιώς το συμβόλαιό του τελειώνει το 2018. Η οικογένειά του είναι εδώ και ίδιος είναι ευτυχισμένος που ανήκει στην Μπαρτσελόνα».

Καταλήγοντας, ο Μπερτομέου αναφέρθηκε στην ποινή που επιβλήθηκε στην ομάδα από τη FIFA και της απαγορεύει να κάνει μεταγραφές μέχρι το χειμώνα του 2016: «Θα το παραδεχτώ, κάναμε μερικά λάθη με τα έγγραφα των νεαρών ποδοσφαιριστών της Ακαδημίας. Αλλά τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν χιλιάδες στην Ευρώπη. Αλλά γιατί βλέπουν μόνο την Μπαρτσελόνα;».

Πηγή: sport-fm.gr