Με γκολ του Πεσίνα η Ιταλία νίκησε με 1-0 την Ουαλία και πήρε την 1η θέση, με τους Βρετανούς να προκρίνονται κι αυτοί, ως 2οι, στους «16».

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο 10λεπτο, η σκουάντρα ατζούρα πήρε σιγά-σιγά τον έλεγχο, μετέφερε το παιχνίδι στο μισό των φιλοξενούμενων και απείλησε με Μπελότι (24′) και Κιέζα (29′). Η Ουαλία, από την άλλη πλευρά, έγινε επικίνδυνη στο 29′ με την κεφαλιά του Γκάντερ μετά το κόρνερ, αλλά από εκεί και πέρα λίγα πράγματα.

Η Ιταλία, αν και παρατάχθηκε με 8 αλλαγές, πατούσε καλύτερα, είχε τον έλεγχο και από το 39′ είχε και το προβάδισμα, αφού ο Πεσίνα με ωραίο πλασέ μετά την εκτέλεση φάουλ του Βεράτι έκανε το 1-0. Τρία λεπτά μετά μάλιστα, στο 42′, οι γηπεδούχοι πήγαν και για δεύτερο γκολ, αλλά αυτή τη φορά ο Πεσίνα είδε τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ιταλία είχε δοκάρι στο 53′ σε φάουλ του Μπερναρντέσκι, τον οποίο πάτησε άσχημα στον αστράγαλο δύο λεπτά μετά ο Αμπαντού, με συνέπεια η Ουαλία να μείνει με 10 παίκτες. Εξέλιξη που έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο των ατζούρι, οι οποίοι πλησίασαν στο δεύτερο γκολ με τον Μπελότι στο 65′, απειλήθηκαν με ισοφάριση στο 75′ από το κοντινό σουτ του Μπέιλ και τελικά πανηγύρισαν την 3η νίκη τους και παράλληλα τη συμπλήρωση 30 συνεχόμενων αγώνων χωρίς ήττα!

Επίδοση που σημαίνει ότι ισοφάρισαν το δικό τους ρεκόρ από τη δεκαετία του ΄30.

Ιταλία: Ντοναρούμα (89′ Σιρίγκου), Τολόι, Μπονούτσι (46′ Ατσέρμπι), Μπαστόνι, Έμερσον, Πεσίνα (87′ Καστροβίλι), Ζορζίνιο (75′ Κριστάντε), Βεράτι, Κιέζα, Μπελότι, Μπερναρντέσκι (75′ Ρασπαντόρι).

Ουαλία: Γουόρντ, Γκάντερ, Ρόντον, Αμπάντου, Ρόμπερτς, Άλεν (86′ Λεβίτ), Μόρελ (60′ Μουρ), Ν. Γουίλιαμς (86′ Ντέιβις), Μπέιλ (86′ Μπρουκς), Ράμσεϊ, Τζέιμς (75′ Γουίλσον).