Ο γνωστός ποινικολόγος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναχαϊκής μιλώντας για το κύκλωμα των στημένων παιχνιδιών είπε: «Η Β’ Εθνική είναι το πλέον καραστημένο πρωτάθλημα παγκοσμίως».

Για τη συνέχεια μετά τις αποκαλύψεις και τη λίστα της UEFA τόνισε: «Είμαι βέβαιος ότι θα γίνει η σωστή προανάκριση, η οποία θα φτάσει σε απόλυτο βάθος, γιατί το τμήμα οικονομικού εγκλήματος που ιδρύθηκε πρόσφατα από την προϊσταμένη Εισαγγελίας Αθηνών, κ. Ράικου, έχει επανδρωθεί με εξαιρετικούς εισαγγελείς, οι οποίοι έχουν αντιληφθεί ακριβώς τι αδικήματα έχουν διαπραχθεί και έχουν άριστη συνεργασία με το ΣΔΟΕ, ενώ έχουν αναπτύξει εξαιρετική συνεργασία με την UEFA…».

Ο Κούγιας, μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, έκανε σύγκριση με τα όσα συμβαίνουν, σε ανάλογες περιπτώσεις, έξω από την Ελλάδα τονίζοντας: «Στην Ευρώπη οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες ήταν αυτές που πήραν την πρωτοβουλία και τιμώρησαν πειθαρχικά τις ομάδες και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και είχαμε μέχρι και υποβιβασμούς ομάδων που είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα… Προσωπικά, έχω διατυπώσει την έκπληξή μου στον κ. Πιλάβιο και στον εξαίρετο συνάδελφό μου, κ. Κουρίδη, γιατί δεν ενεργοποιήθηκαν οι διατάξεις του καταστατικού της ΕΠΟ που της δίνουν τη δυνατότητα να συστήσει ανακριτική επιτροπή και να επιβάλει κυρώσεις. Η απάντηση που πήρα ήταν ότι υπάρχουν ενδείξεις και δεν υπάρχουν αποδείξεις».