Ο Σέρχιο Αγκουέρο είναι κι επισήμως πλέον αποτελεσματικότερος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της Premier League, καθώς πλέον o επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται πάνω από τον Τιερί Ανρί και τον Ρουντ Φαν Νιστελρόϊ.

Έκανε το «2×2» στο χθεσινοβραδινό ντέρμπι με τη Λίβερπουλ η Μάντσεστερ Σίτι (3-1) και πλέον βρίσκεται μαζί με τις Τότεναμ, Τσέλσι και Σουόνσι στην κορυφή της φετινής Premier League. Πέραν της σπουδαίας αυτής ομαδικής επιτυχίας όμως, υπήρξε και μια ακόμη πολύ σημαντική, ατομική…

Συγκεκριμένα, ο Σέρχιο Αγκουέρο με το γκολ που σημείωσε στο 69ο λεπτό της αναμέτρησης, έγινε ο αποτελεσματικότερος σκόρερ όλων των εποχών στο αγγλικό πρωτάθλημα, αφήνοντας πίσω του ονόματα που έχουν γράψει ιστορία.

Φέτος, ο 26χρονος επιθετικός διανύει την τέταρτη σεζόν του στο Νησί και τους «πολίτες», με τους οποίους έχει πετύχει συνολικά για την διοργάνωση 54 γκολ σε 89 συμμετοχές, σκοράροντας κατά μέσο όρο 1 τέρμα κάθε 113 λεπτά.

Πίσω από τον διεθνή Αργεντινό, βρίσκονται θρύλοι της Premier League, όπως ο Τιερί Ανρί (175 γκολ σε συνολικά 258 συμμετοχές με την Άρσεναλ) και ο Ρουντ Φαν Νιστελρόϊ (95 γκολ σε συνολικά 150 συμμετοχές με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Αναλυτικά οι τρεις πρώτοι:
1 Σέρχιο Αγκουέρο – 113.1
2 Τιερί Ανρί – 121.8
3 Ρουντ Φαν Νιστελρόϊ – 128.1

Πηγή: Sport-fm.gr