Ο Ολυμπιακός πήγε να κάνει την ανατροπή της χρονιάς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά τελικά ηττήθηκε στο φινάλε.

Την 6η συνεχόμενη ήττα του στη φετινή Euroleague γνώρισαν οι ερυθρόλευκοι, οι οποίοι όμως μπορούν να κρατήσουν την εκπληκτική αντίδρασή τους αυτή τη φορά. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρέθηκε να χάνει με 26-51 στην αρχή της τρίτης περιόδου αλλά κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να προηγηθεί, γνωρίζοντας όμως την ήττα στο τέλος με τις δύο βολές του Τζέιμς δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Μέχρι να φτάσουμε εκεί πάντως, το παιχνίδι έμοιαζε με… εφιάλτη για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ήταν πίσω στο σκορ με 9-24 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βελτίωσε την άμυνά της στη δεύτερη αλλά στην επίθεση επέμενε στα τρίποντα που ήταν άστοχα, με συνέπεια η διαφορά να μεγαλώσει κι άλλο (21-39 στο 18′).

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα στη συνέχεια, αφού το σκορ πήγε στο 26-51 στο 23′, αλλά εκεί άλλαξαν όλα… Με σερί 9-0 ο Ολυμπιακός μείωσε σε 35-51 και στη συνέχεια οι Βεζένκοφ και Σλούκας τον έφεραν ακόμη πιο κοντά στην ΤΣΣΚΑ (49-57 στο 30′).

Το μομέντουμ, πλέον, ήταν υπέρ των Πειραιωτών, οι οποίοι με Πίντεζη και ΜακΚίσικ μείωσαν στο -3 (62-65 στο 36′) και στο 38′ πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά με τριποντο του Βεζένκοφ (69-68), για να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο ο Τζέιμς (69-71). Το ματς ήταν ντέρμπι, ο Πρίντεζης με καλάθι και φάουλ έκανε το 74-73, αλλά δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Σπανούλης έδωσε τρεις βολές στον Τζέιμς, ο οποίος έβαλε τις δύο και χάρισε τη νίκη στους Ρώσους (74-75).