Με γκολ του Έρικσεν στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων η Ιντερ νίκησε και απέκλεισε τη Μίλαν στον προημιτελικό του Coppa Italia.

Το ντέρμπι ήταν μοιρασμένο από το ξεκίνημά του, με τους ροσονέρι να απειλούν πάντως με τον Λεάο και τους νερατζούρι να έχουν την καλύτερη στιγμή τους με τον Λουκάκου. Τελικά το γκολ ήρθε στο 32′ και ήταν για τη Μίλαν, με το διαγώνιο συρτό σουτ του Ιμπραΐμοβιτς να πάει δοκάρι και μέσα.

Ο Σουηδός γενικά έδειχνε πολύ ζωηρός και στο φινάλε του πρώτου μέρους λίγο έλειψε να έρθει στα χέρια με τον Λουκάκου, με τους συμπαίκτες τους να επεμβαίνουν για να μη ξεφύγει εντελώς η κατάσταση και το… δράμα να συνεχίζεται στο δεύτερο ημίχρονο.

Εκεί, οι ροσονέρι έμειναν με 10 παίκτες αφού είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 58′ ο Ιμπραΐμοβιτς, για να ισοφαρίσουν οι νερατζούρι στο 71′ με εκτέλεση πέναλτι του Λουκάκου. Για να γίνει ακόμη πιο… γεμάτο το ντέρμπι είχαμε και τραυματισμό του διαιτητή, με συνέπεια να χρειαστεί κάμποση ώρα για να αντικατασταθεί και τον 4ο να δείχνει 10 λεπτά καθυστερήσεις!

Και λίγο πριν πάμε στην παράταση, στο 97′, ο Ερικσεν με εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ταταρουσάνου (2-1) και την Ιντερ στον ημιτελικό του κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει όποια προκριθεί από το Γιουβέντους – Σπαλ.