Δύο παλιοί «γνωστοί», οι οποίοι δεν έχουν φορέσει τη φανέλα του στο παρελθόν, αλλά αυτή της ΑΕΚ, έρχονται στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό. Οι περιπτώσεις τους μόνο προχωρημένες δεν φαίνεται να είναι, αλλά και μόνο με την αναφορά των ονομάτων τους, έγινε… ντόρος. Και ενδεχομένως να γίνει ακόμη μεγαλύτερος στο μέλλον.

Ο λόγος για τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Σέρχιο Αραούχο, με την πρώτη περίπτωση να μοιάζει αυτήν τη στιγμή πιο… κοντινή στην πραγματικότητα των Πειραιωτών. Και αυτό γιατί όσο μένει ανοικτό το θέμα του Ρούμπεν Σεμέδο και του ενδιαφέροντος της Μπενφίκα, είναι λογικό στο Λιμάνι να εξετάζουν εναλλακτικές λύσεις.

Όπως γράφει ο «Κόκκινος Πρωταθλητής», αρκετοί μέσα στην ομάδα θεωρούν ότι η ιδανικότερη λύση θα ήταν ο Έλληνας στόπερ. Άλλωστε, πρόκειται για έμπειρο κεντρικό αμυντικό, που χαίρει της εκτίμησης της «ερυθρόλευκης» οικογένειας (όπως φάνηκε στα πρόσφατα ματς με την Άρσεναλ) και μπορεί να αποτελέσει μία αξιόπιστη λύση στα μετόπισθεν.

Βέβαια οι πιθανότητες να προχωρήσει η μεταγραφή είναι λίγες λίγες, αφού ο διεθνής στόπερ έχει πέραση στο εξωτερικό και αρκετές ομάδες ενδιαφέρονται για εκείνον. Επίσης, ο ίδιος είχε πει πως δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του η επιστροφή στην πατρίδα.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον αφορά το δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας αναφορικά με τον Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός φορ, μετά από έναν ακόμη δανεισμό του στην Ένωση, επέστρεψε στη Λας Πάλμας, η οποία φέρεται να τον παραχωρεί για να γλιτώσει το αρκετά υψηλό -για τα δεδομένα της- συμβόλαιο, που φτάνει το 1,2 εκατ. ευρώ τη σεζόν.

Μάλιστα, ενδιαφέρον για τον παίκτη υπάρχει και από την Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιώργου Δώνη, η οποία κινείται για τον δανεισμό του και καλύπτει περίπου τα μισά χρήματα των ετήσιων αποδοχών του.

Ωστόσο, όσον αφορά τον Ολυμπιακό, αυτήν τη στιγμή στο ρόστερ του έχει δύο επιθετικούς που είναι εξαιρετικά αποδοτικοί και τους εμπιστεύεται πάρα πολύ ο Πέδρο Μαρτίνς, οι Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Αχμέντ Χασάν, ενώ ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε μια πρώτη ευκαιρία και στον Ούγκο Κάιπερς, στο σαββατιάτικο ματς με τον Παναιτωλικό.