Για μια ακόμη μεταγραφική περίοδο η Πρέμιερ Λιγκ βρέθηκε στην κορυφή των δαπανών για μεταγραφές. Σύμφωνα με την έκθεση Soccerex Transfer Review, η Πρέμιερ Λιγκ ξόδεψε το 52% της συνολικής δαπάνης των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για την απόκτηση παικτών στη μεταγραφική περίοδο που ολοκληρώθηκε πριν μια εβδομάδα.

Πιο αναλυτικά, οι αγγλικοί σύλλογοι δαπάνησαν 150 εκατ. ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι, την ώρα που το γαλλικό πρωτάθλημα ξόδεψε 53 εκατ. ευρώ, το ιταλικό 42 εκατ. λίρες, το γερμανικό 33 εκατ. λίρες και το ισπανικό μόλις 12 εκατ. λίρες.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά οι δαπάνες των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στις δυο μεταγραφικές περιόδους της τρέχουσας σεζόν έσπασαν κάθε ρεκόρ καθώς ξεπέρασαν τα 2,4 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 32,3% σε σχέση με πέρυσι.

Πιο δυναμικά μεταξύ των ευρωπαικών ομάδων κινήθηκαν η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οι οποίες ξόδεψαν 52,8 εκατ. ευρώ και 45 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ενώ στην πρώτη δεκάδα βρέθηκε η Φούλαμ η οποία απέκτησε τον Κώστα Μήτρογλου και δαπάνησε συνολικά 15,2 εκατ. ευρω και η Χαλ που έβγαλε από τα ταμεία της 16,3 εκατ. ευρώ.

Η Τσέλσι εξελίσσεται στη «βασίλισσα» της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, καθώς τα πέντε τελευταία χρόνια δαπάνησε 180 εκατ. ευρώ και εισέπραξε 82 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, τα 62 εκατ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία της αυτή τη μεταγραφική περίοδο, με τα 45 εκατ. να προέρχονται από την πώληση του Χουαν Μάτα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον αγγλικό σύλλογο ακολουθούν στην σχετική λίστα η Νιουκαστλ και η Μπενφίκα που εισέπραξαν αυτή τη μεταγραφική περίοδο από 25 εκατ. ευρώ, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Ολυμπιακός με 22 εκατ. ευρώ.

Η πλήρης εφαρμογή του Financial Fair Play από την UEFA, οδήγησε τις αγγλικές ομάδες να μειώσουν τα ρόστερ τους. Σε σχέση με το 2012 οπότε και ο αριθμός μειώθηκε κατά 40 ποδοσφαιριστές, το 2013 αποχώρησαν 83, αριθμός παραπάνω από το διπλάσιο. Ωστόσο, η Ιταλία κρατά τα σκήπτρα σε αυτή την κατηγορία, καθώς ο αντίστοιχος αριθμός έφτασε τους 177.

Πηγή: england365.gr