Πάντα για τους τρεις βαθμούς της νίκης και για τους τίτλους παίζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με τον Ντουάιτ Γιόρκ.

Ο παλαίμαχος επιθετικός βρίσκεται στην Ινδία για λογαριασμό των «κόκκινων διαβόλων», στο πλαίσιο του Trophy Tour που οργανώνει ένας από τους χορηγούς του αγγλικού συλλόγου.

Μιλώντας λοιπόν στην επίσημη ιστοσελίδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον ημιτελικό του Λιγκ Καπ με τη Σάντερλαντ, είπε ότι ο σύλλογος θα τον αντιμετωπίσει -όπως πάντα- ως ευκαιρία να φτάσει σ’ ένα ακόμα τρόπαιο.

Πόσο σημαντικό είναι αυτό για την Γιουνάιτεντ να φτάσει στον τελικό του Γουέμπλεϊ;

Νομίζω ότι είναι ζωτικής σημασίας . Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παίζει πάντα για τη νίκη και για τα τρόπαια. Το παιχνίδι με την Σάντερλαντ είναι ζωτικής σημασίας για να γυρίσουν τα πράγματα γύρω μας.

Την Σάντερλαντ θα την ακολουθήσουν σχεδόν 9.000 οπαδοί. Θα κάνουν την διαφορά;

Όχι πραγματικά . Δεν πρέπει επηρεαστούμε από αυτό. Η Γιουνάιτεντ παίζει μέσα στην έδρα της και έχει το πλεονέκτημα.

Ποιο θα είναι το κλειδί για το δεύτερο γύρο;

Να παίξουμε ως Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πετυχαίνοντας γκολ.

Νιώθετε πως ο Ντάνι Γουέλμπεκ δείχνει σημάδια προόδου και η θέση που του ταιριάζει είναι επιθετικός γιατί πλέον είναι πιο αποτελεσματικός;

Έχει σημειώσει πρόοδο παίζει σε αρκετές θέσεις ( όπως κάνουν όλοι οι νέοι παίκτες) αλλά πιστεύω πως η θέση που του ταιριάζει είναι σέντερ φορ. Έχει σκοράρει ήδη περισσότερα γκολ από την περασμένη σεζόν και αυτό είναι πρόοδος από μόνο του.

Έχεις παίξει με τον Τζόνι Έβανς στη Σάντερλαντ, πίστευες ότι θα φτάσει τόσο ψηλά;

Ναι , ο Έβανς ήταν εξαιρετικός όταν ήρθε στην Σάντερλαντ . Μπορούσα να δω ότι θα πάει μπροστά και ότι θα γίνει ένας κορυφαίος αμυντικός.

Πόσο έχει βελτιώθηκε από τότε και σε ποια συγκεκριμένα σημεία;

Νομίζω ότι διαβάζει το παιχνίδι πολύ καλύτερα κάνοντας τα πράγματα πολύ πιο απλά . Έμαθε πολλά όλα αυτά τα χρόνια από τον Νεμάνια Βίντιτς και τον Ρίο Φέρντιναντ.

Πιστεύετε ότι τελικά θα γίνει αυτόματη επιλογή ως διάδοχος του Φέρντιναντ ή του Βίντιτς;

Αυτός θα είναι σίγουρο . Ο Ρίο είχε προβλήματα με τραυματισμούς και δεν έπαιξε τόσο πολύ, αλλά ο Έβανς ήταν πάντα σταθερός . Τις τελευταίες δύο σεζόν ήταν εξαιρετικός.

Πηγή: Sport-fm.gr