Με τον Αντρέα Πίρλο να σκοράρει με ένα απίστευτο μακρινό σουτ η Μίλαν πέρασε από το «Ένιο Ταρντίνι» με 1-0 επί της Πάρμα και ανέβηκε, με ένα ματς περισσότερο, στην κορυφή της Serie A.

Οι ροσονέρι ήταν καλύτεροι και πιο απειλητικοί από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, δημιουργώντας κάποιες φάσεις για γκολ. Δεν τις αξιοποίησαν, αλλά τη λύση την έδωσε ο Πίρλο στο 25ο λεπτό, καθώς σούταρε από το… Μιλάνο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Αλέγκρι είχε αρκετές ευκαιρίες στη συνέχεια, κυρίως με τον Ιμπραΐμοβιτς, για να σκοράρει ξανά και να καθαρίσει πιο εύκολα το ματς, αλλά και το 1-0 της κάνει καθώς ανέβηκε, έστω προσωρινά, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Έπρεπε να φτάσουμε στην 6η αγωνιστική, προκειμένου οι «Μπιανκονέρι» να κάνουν σεφτέ στη φετινή χρονιά και να πετύχουν την πρώτη τους νίκη απέναντι στη μαχητική Τσεζένα. Από το ξεκίνημα του αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και πίεσαν την αντίπαλό τους, χωρίς όμως να καταφέρουν να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ, καθώς η αστοχία τους από τη μία και η καλή απόδοση, για ακόμη μία φορά, του Αντονιόλι, κράτησαν το σκορ στο 0-0.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ελάχιστα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έπρεπε να φτάσουμε στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων για να κριθεί το παιχνίδι με ένα τέρμα του Μπενάτια, ύστερα από σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Ένα τέρμα που αμφισβητήθηκε έντονα από τους παίκτες της Τσεζένα και όχι άδικα, καθώς ο σκόρερ φαίνεται να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ.

Με αυτή τη νίκη η Ουντινέζε έφτασε τους 4 βαθμούς, όμως δεν κατάφερε να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, ενώ η Τσεζένα έμεινε στους 7.

Αποτελέσματα:
Ουντινέζε – Τσεζένα 1-0 (93’ Μπενάτια)
Πάρμα – Μίλαν 0-1 (25’ Πίρλο)

Το σημερινό πρόγραμμα
Λέτσε – Κατάνια
Κιέβο – Κάλιαρι
Τζένοα – Μπάρι
Λάτσιο – Μπρέσια
Μπολόνια – Σαμπντόρια
Φιορεντίνα – Παλέρμο
Νάπολι – Ρόμα
Ίντερ – Γιουβέντους

Πηγή: gazzetta.gr