Σε έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα έπρεπε να χρίζεται φαβορί μια ομάδα, αφού, θεωρητικά και οι δύο αντίπαλοι έχουν ίσες πιθανότητες να σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Όμως, η πορεία της Μπάγερν Μονάχου στο δρόμο για το Λονδίνο, με τις άνετες νίκες επί της Γιουβέντους και την επιβλητική παρουσία της με αντίπαλο τη Μπαρτσελόνα, υποχρεώνει τους φίλους του ποδοσφαίρου να τοποθετήσουν τους Βαυαρούς ένα… βήμα πιο μπροστά από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως η ομάδα του Γιουπ Χάινκες μπορεί να δώσει ένα… σκληρό μάθημα σε αυτή του Γιούργκεν Κλοπ.

Με την άποψη αυτή διαφωνεί ο προπονητής της Ντόρτμουντ, όπως φάνηκε από όσα δήλωσε στο γερμανικό «Kicker». «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μας… ξεφτιλίσουν οι Βαυαροί. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας και είμαστε σίγουροι πως θα τους δυσκολέψουμε πολύ. Μπορεί να έκαναν… περίπατο με τη Γιουβέντους και τη Μπαρτσελόνα, με εμάς, όμως, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά», εκτιμά ο Κλοπ.

Η βαθμολογία της Μπουντεσλίγκα, πάντως, δείχνει πως τις δύο ομάδες χωρίζει ένα… χάος. «Η διαφορά αυτή δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές δυνατότητες των δύο ομάδων. Να θυμίσω πως στο πρωτάθλημα φέραμε δύο ισοπαλίες με τη Μπάγερν Μονάχου, ενώ η ήττα μας με 1-0 στο Κύπελλο Γερμανίας ήρθε στη χειρότερη φετινή εμφάνισή μας. Οι δύο ομάδες δεν απέχουν, στην πραγματικότητα, τόσο πολύ», ήταν η ένσταση του προπονητή της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Όσο για το ποια στοιχεία θα κρίνουν την έκβαση του τελικού του Λονδίνου, ο Κλοπ είναι σαφής. «Τα πάντα θα κριθούν από το θάρρος μας και από την πειθαρχία μας. Αν παίξουμε όπως μπορούμε, το παιχνίδι είναι για… τριπλή παραλλαγή», τόνισε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Πηγή: sport-fm.gr