Δύο επιπλέον εβδομάδες διορία προτού του επιβάλλει ποινή ισόβιου αποκλεισμού έδωσε στον Λανς Άρμστρονγκ η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ντόπινγκ των ΗΠΑ (USADA), μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσης του Αμερικανού ποδηλάτη να βοηθήσει για την αποκάλυψη των κυκλωμάτων που λυμαίνονται το συγκεκριμένο άθλημα.

Η Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία στην προθεσμία που είχε δώσει η USADA στον Τεξανό αθλητή, προκειμένου να συνεργαστεί μαζί της για την καταπολέμηση του ντόπινγκ με αντάλλαγμα να μην του απαγορευτεί άπαξ και δια παντός να επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την παραδοχή του για συστηματική και κατ’ εξακολούθηση χρήση ντόπινγκ που οδήγησε στην αφαίρεση όλων των τίτλων του.

«Είμαστε σε επικοινωνία με τον κ. Άρμστρονγκ και τους εκπροσώπους του και καταλαβαίνουμε πως θέλει να είναι μέρος της επίλυσης του προβλήματος βοηθώντας μας να καθαρίσουμε το χώρο της ποδηλασίας. Έχουμε συναινέσει στο αίτημά του για διορία δύο επιπλέον εβδομάδες, προκειμένου να ρυθμίσουμε τις λεπτομέρειες ώστε να συμβεί αυτό», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της USADA, Τράβις Τάιγκαρτ.

Ο ίδιος είχε ισχυριστεί προ ημερών πως ο Άρμστρονγκ είπε ψέματα ακόμη και στη συνέντευξη-εξομολόγησή του στην Όπρα Γουίνφρι, όταν και είχε ισχυριστεί πως το 2009 και το 2010-μετά την επάνοδό του στη δράση-ήταν «καθαρός». Επίσης ο Τράβις Τάιγκαρτ είχε αφήσει να εννοηθεί πως μία δωρεά 250.000 δολαρίων που είχε γίνει εκ μέρους του Άρμστρονγκ στην USADA είχε εκληφθεί ως απόπειρα να τη δωροδοκήσει προκειμένου να έχει προνομιακή μεταχείριση.

Πηγή: sport-fm.gr