Η διοίκηση της Στουτγκάρδης είχε πάρει μία σημαντική απόφαση: θα στήριζε μέχρι τέλους τον Μάρκους Βάιντσιρλ παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε καμία βελτίωση επί των ημερών του στον πάγκο. Το πιο πιθανό ήταν ότι η σκέψη πήγαινε στον πιθανό αντικαταστάτη του. Ποιος θα μπορούσε να αναλάβει σε αυτό το σημείο της σεζόν και να δείξει κάτι καλύτερο;

Η συντριβή μετά την Άουγκσμπουργκ ανάγκασε τον τεχνικό διευθυντή Χίτσλσπέργκερ να κάνει στροφή 180 μοιρών και να απολύσει τον προπονητή, στον οποίο είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης λίγες ώρες νωρίτερα. Ο Νίκο Βίλιχ ανέλαβε ως υπηρεσιακός και στο πρώτο του παιχνίδι η Στουτγκάρδη έδειξε αρετές που δεν είχαμε δει για πολύ καιρό στη Σουηβία. Η ομάδα του έπαιξε όπως κάθε άλλη που θα βρισκόταν στη 16η θέση: με πάθος και ένταση. Για πρώτη φορά στη σεζόν δεν έπαιξε ως «υποβιβασμένη».

Τα 18 φάουλ που έκαναν οι παίκτες της στους αντιπάλους τους της Γκλάντμπαχ ήταν τα περισσότερα στη φετινή σεζόν. Αυτή η επιθετικότητα, όμως, δεν ήταν αποτέλεσμα εκνευρισμού. Δεν ήταν καν στα όρια του αντιαθλητικού. Ήταν απλά θέμα θέλησης. «Προσφέραμε ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση», τόνισε ο νέος τεχνικός, που έκανε την πρώτη του προπόνηση μόλις την περασμένη Δευτέρα.

Από την πρώτη στιγμή είχε μιλήσει για «ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας» και επιθυμία για «επιθετικό παιχνίδι». «Έκανε πολλές συζητήσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και βρήκε αμέσως το πλάνο», αποκάλυψε ο Χίτσλσπέργκερ. Η νέα Στουτγκάρδη άρεσε και επιβλήθηκε με 1-0 της Γκλάντμπαχ. Έτρεξε πολύ και το πιο σημαντικό είναι ότι έτρεξε μπροστά. Κάθε φορά που οι παίκτες έχαναν αυτή την επιθετικότητα το κοινό σφύριζε και τους έσπρωχνε. Οι μέρες της άμυνας αποτελούν παρελθόν. «Είτε βγαίναμε πολύ επιθετικά μπροστά είτε παίζαμε πολύ πίσω στην άμυνα», παραδέχθηκε ο Βίλιχ για τα δύο πρόσωπα της ομάδας του.

Στο τέλος επικράτησε το πρώτο. Ο Δώνης και ο Ντιντάβι ξεκίνησαν στην επίθεση, με τον Βάιντσιρλ να τους αγνοεί και οι πιο επικίνδυνοι παίκτες της Στουτγκάρδης ήταν εκείνοι που στο τέλος έκαναν τη διαφορά, με τον Έλληνα επιθετικό να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Στο 54’ έκλεψε την μπάλα από τον Ελβέντι, όμως την είδε να σταματάει στο δοκάρι. Στο 56’, όμως, πέρασε τον Ελβετό με έξυπνο τρόπο και πλάσαρε εύστοχα. Με αυτή τη νίκη δεν έχει έρθει η σωτηρία. Η Στουτγκάρδη, όμως, μένει πάνω από τη 17η θέση και ελπίζει ότι το νέο της πρόσωπο θα είναι αρκετό για να την κρατήσει στα μπαράζ στην κατηγορία. Στο τέλος, οι οπαδοί πανηγύριζαν. Σφυρίγματα δεν ακούγονταν πουθενά…

Πηγή: gazzetta.gr