Όταν το καλοκαίρι του 2011 η Ίντερ αποκτούσε τον Γιούτο Ναγκατόμο από την Τσεζένα, αρκετοί ήταν εκείνοι που έκαναν λόγο για μια κίνηση που στόχευε περισσότερο στο μάρκετινγκ και λιγότερο είχε αγωνιστική σκοπιμότητα. Η αγορά της Ιαπωνίας είναι τεράστια και τα κέρδη που θα είχαν οι «νερατζούρι» από την παρουσία του διεθνούς αμυντικού στην ομάδα τους θα ήταν περισσότερα από τα καθαρά αγωνιστικά οφέλη. Λίγο πριν το τέλος του 2012, ο Ναγκατόμο έχει καταφέρει να… γράψει 63 συμμετοχές με την Ίντερ, σημειώνοντας και 4 γκολ, κάτι που αποδεικνύει πως η ομάδα του Μάσιμο Μοράτι έχει ωφεληθεί και αγωνιστικά από τον 26χρονο παίκτη.

Ο Ιάπωνας με την ευκαιρία της διακοπής του Καμπιονάτο, μίλησε σε Ιταλούς δημοσιογράφους και θυμήθηκε τις πρώτες του στιγμές στο Μιλάνο. «Όταν έμαθα πως η Ίντερ ενδιαφέρεται για μένα, αισθάνθηκα περηφάνια, αλλά και έκπληξη. Δεν περίμενα να με ζητήσει από την Τσεζένα. Όταν ήρθα στο Μιλάνο, ήταν ο Ζανέτι αυτός που με υποδέχτηκε. Από τη στιγμή εκείνη ο αρχηγός είναι το σημείο αναφοράς μου και αυτός τον οποίο ρωτώ για όσα θέλω να μάθω. Ο Ζανέτι είναι μεγάλη μορφή για όλους εμάς στην Ίντερ», ήταν τα πρώτα λόγια του Ιάπωνα.

Εκτός του Ζανέτι, με ποιον άλλον έχεις καλές σχέσεις. «Με όλα τα παιδιά τα πηγαίνω καλά, αλλά με αυτόν που… κολλήσαμε είναι ο Κασάνο. Μένουμε κοντά και συχνά βρισκόμαστε και κάνουμε παρέα. Ο Αντόνιο είναι μοναδικός, χαμογελάει συνέχεια και του αρέσει να αστειεύεται. Φοβερός τύπος».

Προπονητής στην εθνική Ιαπωνίας είναι ένας Ιταλός, ο Αλμπέρτο Τζακερόνι. Πόσο σε βοήθησε το γεγονός αυτό; «Ο Τζακερόνι ήταν αυτός που μου είπε πως μπορώ να καθιερωθώ στη Serie A, αρκεί να είμαι σωστός επαγγελματίας και να παίζω όπως ξέρω. Άκουσα τις συμβουλές του και τώρα ζω ένα όνειρο», απάντησε ο Ναγκατόμο.

Μέχρι που φτάνει αυτό το όνειρο; «Μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η Γιουβέντους είναι μπροστά, το ξέρω, αλλά εμείς αποδείξαμε πως μπορούμε να τους φτάσουμε. Αρκεί να προσέξουμε με τις μικρές ομάδες, αφού εκεί χάσαμε πολλούς βαθμούς. Αντίθετα η Γιουβέντους αυτά τα ματς τα παίρνει εύκολα. Νομίζω πως μπορούμε να ελπίζουμε. Με προσοχή και τύχη, μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση», τόνισε με αισιοδοξία ο Ναγκατόμο.

Πηγή: sport-fm.gr