Για το πνευματικό άδειασμα που προκύπτει μετά από μεγάλες νίκες όπως αυτή απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, έκανε λόγο ο Αργύρης Πεδουλάκης, εφιστώντας την προσοχή των παικτών του στο παιχνίδι της έκτης αγωνιστικής της Α1 απέναντι στον ΚΑΟΔ (18/11, 17:00).

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε και για τους τραυματισμούς που έχουν προκύψει (Ούκιτς) και για το απαιτούμενο ρετέισιον.

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή το παιχνίδι και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Η ομάδα έκανε μια μεγάλη προσπάθεια απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και συνήθως μετά από μια τέτοια προσπάθεια «αδειάζεις», κυρίως πνευματικά. Γι’ αυτό ακριβώς λέω πως θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Ο ΚΑΟΔ είναι μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει και πρέπει να είμαστε δυνατοί κυρίως στο μυαλό και στα 40 λεπτά του αγώνα» ανέφερε αρχικά ο τεχνικός των «πρασίνων» και συνέχισε:

«Από την άλλη θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το πρόβλημα των τραυματισμών. Θα πρέπει να πάμε σε βαθύτερα ροτέισιον, με παιδιά που θα πρέπει να βοηθήσουν και που θα πάρουν περισσότερο χρόνο, επιλογές και ενέργειες μέσα στο παιχνίδι».

Ο Ντέργουιν Κίτσεν από την πλευρά του, μίλησε για τον ρόλο που έπαιξαν στην ψυχολογία της ομάδας οι δύο τελευταίες νίκες με Ηλυσιακό και Ρεάλ.

«Μετά τις δύο ήττες που γνωρίσαμε, συνεχίσαμε με δύο νίκες με δεύτερη και ιδιαίτερα σημαντική αυτή επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Θα πρέπει να την ξεχάσουμε, αλλά από την άλλη δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τον τρόπο με τον οποίο αγωνιστήκαμε. Αυτοί οι δύο αγώνες μας βοήθησαν πολύ στην ψυχολογία και στην αυτοπεποίθησή μας. Για εμάς το ζητούμενο τώρα, παίζοντας απέναντι στον ΚΑΟΔ, είναι να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τον ίδιο τρόπο, να δείχνουμε το ίδιο πάθος και να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρωλίγκα».

Πηγή: sport-fm.gr