Ανακοίνωση για την επίθεση στον διεθνή διαιτητή, Θανάση Τζήλο, εξέδωσε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων του νομού Λάρισας, μέσω ανακοίνωσης που υπογράφει ο πρόεδρός της, Δημήτρης Μπουχλαριώτης. Επίσης, όπως γίνεται γνωστό, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το περιστατικό θα αναβληθούν όλα τα πρωταθλήματα στη θεσσαλική πόλη το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣ Λάρισας:

«Ο πρόεδρος της ΕΠΣΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, Μπουχλαριώτης Δ., εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την άνανδρη και ανεπαίσχυντη επίθεση στο διαιτητή της Ένωσής μας κ. Τζήλο Αθανάσιο. Τέτοιου είδους πράξεις είναι καταδικαστέες και προκαλούν σοβαρούς και ανεπανόρθωτους τριγμούς στα θεμέλια της Διαιτησίας, του Ποδοσφαίρου και εν γένει της κοινωνίας μας.

Η ΕΠΣΝΛ εκφράζει τη συμπαράστασή της προς την οικογένεια του κ. Αθανάσιου Τζήλου και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αναβάλλει ΟΛΑ τα πρωταθλήματα για το προσεχές Σαββατοκύριακο απέναντι σε αυτούς που δε θέλουν το καθαρό ποδόσφαιρο και την αμερόληπτη διαιτησία,  δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι ο τραμπουκισμός και η αλητεία δεν θα περάσουν».