Τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Βασίλη Σεβαστή να βρίσκεται μέσα στη λίστα των ατόμων που δεν έχουν δηλώσει το πόθε έσχες τους, δημιούργησε «τριγμούς» στον ΣΕΓΑΣ. Όμως, ο πρώην πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου με δηλώσεις του τη Δευτέρα, ξεκαθάρισε πως τα τελευταία 15 χρόνια πάντα δίνει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του και πως μπορεί εύκολα να ελεγχτεί η οικονομική του κατάσταση.

Αναλυτικά, η δήλωση:

«Τους τελευταίους μήνες, στην προσπάθεια κάποιων να “σπιλώσουν” με ανυπόστατες και συκοφαντικές κατηγορίες το όνομά μου, έχουν γίνει ανώνυμες καταγγελίες για παράνομο πλουτισμό, εις βάρος μου. Μετά την αναφορά του ονόματός μου στον Τύπο, αισθάνομαι την υποχρέωση να δημοσιοποιήσω αντίγραφο του «πόθεν έσχες» που κατέθεσα τον περασμένο Ιούνιο στην Αρχή Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης κλπ, σύμφωνα με τον Νόμο.

Παράλληλα, θέλω να δηλώσω πως τα τελευταία 15 χρόνια, που έχω την ιδιότητα του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, δήλωνα ανελλιπώς το πόθεν έσχες μου κάθε χρόνο. Επομένως, θα είναι πολύ εύκολο σε κάθε αρμόδια αρχή να κάνει τον σχετικό έλεγχο.

Τέλος, δηλώνω ότι θα επιδιώξω να πάρω στα χέρια μου το σχετικό πόρισμα, το οποίο και θα δώσω, επίσης, στη δημοσιότητα».

Πηγή: Sport-fm.gr