Επίτιμος δημότης του Τορίνο αναμένεται να ανακηρυχθεί ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Αυτό αποκαλύπτει η «Corriere dello sport» που αναφέρει πως την πρόταση για αυτή την τιμή έκανε ο επικεφαλής του συνδέσμου της Λίγκας του Βορρά. Η πρόταση θα συζητηθεί σε προσεχές δημοτικό συμβούλιο.

Μπορεί να γεννήθηκε στο Κονελιάνο, μια μικρή πόλη κοντά στο Τρεβίζο, πέρασε, όμως, μια ολόκληρη ζωή στο Τορίνο, παίζοντας στη Γιουβέντους. Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο κατάφερε με τις ποδοσφαιρικές ικανότητές του να αγαπηθεί όσο λίγοι, τόσο από τους οπαδούς της «Γιούβε» όσο και από εκείνους της Τορίνο και τελικά να «υιοθετηθεί» από ολόκληρη την πόλη, της οποίας αποτέλεσε σύμβολο τα τελευταία 19 χρόνια.

Η ποδοσφαιρική πορεία του Ντελ Πιέρο στο Τορίνο ολοκληρώθηκε με την απόφασή του να μεταναστεύσει για την Αυστραλία και να συνεχίσει την καριέρα του στη Σύδνεϋ. Η πόλη, όμως, στην οποία μεγαλούργησε δεν θα τον ξεχάσει ποτέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Corriere dello sport», ο επικεφαλής του κόμματος της Λίγκας του Βορρά στο Δήμο του Τορίνο, Φαμπρίτσιο Ρίκα, αναμένεται να προτείνει την ανακήρυξη του Ντελ Πιέρο ως επίτιμου δημότη της πόλης. «Ο Ντελ Πιέρο αξίζει να γίνει επίτιμος δημότης του Τορίνο, αφού ξεχώρισε τόσο σε αθλητικό επίπεδο, όσο και σε κοινωνικό. Είναι ένας αθλητής που τίμησε με την παρουσία του την πόλη μας», εξηγεί ο δημοτικός σύμβουλος της Λίγκας.

Η απόφαση αναμένεται να παρθεί σε προσεχές δημοτικό συμβούλιο.

Πηγή: sport-fm.gr