Ελάχιστες κινήσεις φαίνεται να απομένουν προκειμένου ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος να αγωνιστεί για λογαριασμό της εθνικής Ελλάδας. Όπως προκύπτει τις τελευταίες ώρες από τις σχετικές πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει και έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σύντομα αναμένεται θετική κατάληξη στο θέμα.

Στην επικοινωνία που είχε ο «Όντι» με τον Μίκαελ Σκίμπε, ξεκαθαρίστηκε η πρόθεση του γκολκίπερ της Μπενφίκα για να φορέσει τα «γαλανόλευκα» γάντια. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει ο παίκτης να στείλει μια επιστολή στην ΕΠΟ, με την οποία θα γνωστοποιεί την επιθυμία του και στη συνέχεια η Ομοσπονδία να στείλει επιστολή, για να τη μεταφέρει στη FIFA.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει η Γερμανική Ομοσπονδία να επιβεβαιώσει ότι ο Βλαχοδήμος δεν έχει παίξει με την εθνική ομάδα της χώρας σε επίπεδο Ανδρών (κάτι εντελώς τυπικό), κάτι που θα έχει ανοίξει και οριστικά τον δρόμο στον Σκίμπε να καλέσει τον 24χρονο τερματοφύλακα.

Το αποτέλεσμα θα το στείλει στη FIFA η οποία θα ενημερώσει σχετικά την ΕΠΟ για να ακολουθήσει η κλήση του τερματοφύλακα της Μπενφίκα από τον Σκίμπε.