Την ανάγκη για μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού επισήμανε ο Εβάλντ Λίνεν κατά την διάρκεια της αναχώρησης των «ερυθρολεύκων» για το Μόναχο όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Το gazzetta.gr βρέθηκε στο αεροδρόμιο.

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε στη μία το μεσημέρι και ο Εβάλντ Λίνεν με τον Αντώνη Νικοπολίδη μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου για τη νέα χρονιά. Ο Γερμανός προπονητής αναφερόμενος στην προετοιμασία της ομάδας του είπε: «Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας μέχρι να ξεκινήσει η νέα σεζόν. Έχουμε προκριματικά σε τρεις εβδομάδες και πρέπει να δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το πρώτο ματς της χρονιάς».

Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στο ρόστερ της ομάδας του και στην ενίσχυση που έπεται. «Φυσικά και θα κάνουμε κάτι. Είναι φανταστικό που έχουμε νέους παίκτες στην ομάδα. Έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε, εκείνοι να δείξουν τι αξίζουν και εμείς να κρίνουμε ποιους θα κρατήσουμε. Πρέπει όμως να κάνουμε κάτι νέο. Όλοι ξέρουν ότι ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο κλαμπ. Το μεγαλύτερο κλαμπ στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε ποιότητα».

Στη συνέχεια ο Λίνεν αναφέρθηκε στους παίκτες που έχει χάσει τα τελευταία ο Ολυμπιακός, οι οποίοι ήταν σημαντικοί για τον σύλλογο. «Τα τελευταία χρόνια έχει χάσει σημαντικούς παίκτες ο Ολυμπιακός, όπως ο Κοβάσεβιτς και ο Τζόρτζεβιτς. Φέτος έφυγαν οι Πάντος, Στολτίδης και Ζεβλάκοφ. Επιπλέον πέρυσι η ομάδα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τη φυσική κατάσταση και τραυματισμούς. Κάποιοι δεν είναι ακόμα στο 100%. Γι αυτό πρέπει να κάνουμε κάτι έτσι ώστε να φτάσουμε στο ψηλότερο σημείο και να εκπληρώσουμε τους στόχους μας».

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ολυμπιακό να αποκτά τον Μπερνάρντ Κουμορτζί από τον Πανιώνιο πρόσθεσε: «Γιατί με ρωτάτε συγκεκριμένα γι αυτόν τον ποδοσφαιριστή; Υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν», ενώ αστειευόμενος με τη μεταγραφολογία που έχει ξεσπάσει για την ομάδα του είπε: «Η Ελλάδα έχει γεμίσει από τεχνικούς διευθυντές». Σχετικά με το θέμα των μεταγραφών έκλεισε λέγοντας: «Η ουσία είναι ότι πρέπει να κάνουμε κάτι άμεσα. Ουσιαστικά είμαστε τώρα με τη δεύτερη ομάδα. Πρέπει να κάνουμε κάτι καλό εν όψει της συνέχειας».

Τέλος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι «ερυθρόλευκοι» στην άμυνα, συμπλήρωσε: «Ο Μέλμπεργκ είναι τιμωρημένος, ο Τοροσίδης και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος βρίσκονται σε άδεια. Έχουμε έλλειψη από κεντρικούς αμυντικούς αυτή τη στιγμή. Επίσης και οι Ντιόγκο, Ντουντού και Ζαϊρί δεν είναι ακόμα έτοιμοι».

«Να ανακτήσουμε τα πρωτεία»

Ο Αντώνης Νικοπολίδης μίλησε αρχικά για τη νέα σεζόν. «Ο στόχος μας πάντα είναι ίδιος. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα δυνατή η οποία θα ανακτήσει τα πρωτεία στην Ελλάδα. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να προετοιμαστεί συνολικά για όλη τη χρονιά. Πέρυσι τα δώσαμε όλα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και μας βγήκαν αδυναμίες και σημάδια κόπωσης στη συνέχεια. Κάθε χρονιά στον Ολυμπιακό είναι δύσκολη Μας βγάζει σε δύσκολα μονοπάτια. Το πρώτο βήμα θα γίνει αύριο. Έχουμε το χρόνο να γνωριστούμε μεταξύ μας και παράλληλα να έρθουν και οι νέοι παίκτες».

Όσο για το «Κύριε Αντώνη» που ακούει από τους νέους παίκτες του Ολυμπιακού, ο έμπειρος τερματοφύλακας τόνισε: «Κανένας δεν με λέει κύριε Αντώνη. Είμαστε όλοι συμπαίκτες. Κάνουμε όλοι προσπάθεια και τον ίδιο αγώνα για να είμαστε δυνατοί καθ΄ όλη την διάρκεια της σεζόν».

Με 26 παίκτες και αρκετούς Νέους

Στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί 26 ποδοσφαιριστές και πιο συγκεκριμένα οι: Ρ. Μπράβο, Βάντερσον, Ντάρμπισιρ, Επστάιν, Φετφατζίδης, Γκαλίτσιος, Όσκαρ, Κατσικογιάννης, Κρητικός, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Μέγιερι, Μιραλάς, Μήτρογλου, Νικλητσιώτης, Νικοπολίδης, Γ. Παπαδόπουλος, Ν. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Ρουγκάλας, Ντιόγκο, Ντουντού, Σοϊλέδης, Βαλεριάνος, Βασιλόγιαννης και Ζαϊρί. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος οι οποίοι συμμετείχαν με την Εθνική Ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο και επέστρεψαν σήμερα το πρωί από τη Νότιο Αφρική, δεν θα αναχωρήσουν για το Μόναχο καθώς έχουν άδεια ως τις 15 Ιουλίου.

Πηγή: gazzetta.gr