Ένα από αυτά είναι το γεγονός πως οι «μπλε» έγιναν μέλος του κλειστού κλαμπ των ομάδων που σήκωσαν το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς προηγουμένως να έχουν καταφέρει να κατακτήσουν- την ίδια μεν, αλλά διαφορετική ως προς τη δομή της- διοργάνωση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Όπως βλέπετε και στον τίτλο, η Μαρσέιγ ήταν αυτή που έκανε… την αρχή. Την πρώτη χρονιά μάλιστα της καθιέρωσης του Τσάμπιονς Λιγκ, οι Μαρσεγέζοι νίκησαν 1-0 στον τελικό την Μίλαν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου!

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1996-97, η Μπορούσια Ντόρτμουντ έγινε η δεύτερη ομάδα που πήρε την κούπα, χωρίς να έχει στην τροπαιοθήκη της Κύπελλο Πρωταθλητριών, επικρατώντας στον μεγάλο τελικό- ξανά στο Μόναχο- της Γιουβέντους με 3-1!

Και φτάσαμε στο χθες! Το Μόναχο έκανε πάλι το θαύμα του και ανέδειξε Πρωταθλήτρια Ευρώπης την παρέα των Ντρογκμπά και Τσεχ, ενσωματώνοντας τους στη σχετική λίστα.

*Η πρώτη φορά που η Μπαρτσελόνα στέφθηκε βασίλισσα της Ευρώπης ήταν το 1991-92, όταν όμως η διοργάνωση βρισκόταν σε πειραματικό στάδιο, πριν την οριστική μετονομασία της σε Τσάμπιονς Λιγκ.

Πηγή: sday.gr