Την πρωτιά των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας απολαμβάνει από χθες το βράδυ ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε με σκορ 1-0 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα.

Πλέον οι Θεσσαλονικείς κρατούν στα χέρια τους την έξοδο της ομάδας στην προκριματική φάση του Champions League, όπου μπορεί να είναι ισχυρός στον α’ προκριματικό γύρο των μη πρωταθλητών της διοργάνωσης.

Αυτό εξαρτάται καθαρά από το αποτέλεσμα του τελικού της 19ης Μαΐου ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την Τσέλσι.

Αν η λονδρέζικη ομάδα καταφέρει να νικήσει τους Βαυαρούς, τότε θα αλλάξει τον χάρτη της προκριματικής φάσης του Champions League.

Οι «μπλε» έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο Europa League, όμως αν σε δύο Σάββατα σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο στο ουρανό του Μονάχου, τότε μία ομάδα από την Αγγλία δεν θα συμμετάσχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Στη συνέχεια – όπως αναφέρει η SportDay -, για να βγει ζυγός ο αριθμός των ζευγαριών, οι δυο πρώτες της κατάταξης του α’ γύρου θα πάνε απευθείας στα πλέι οφ.

Έτσι, οι δέκα ομάδες του α’ προκριματικού γίνονται 8 και αντί για 5 ζευγάρια θα γίνουν 4. Στη συνέχεια οι 4 ομάδες που θα προκριθούν, θα κληρωθούν με τις 6 που θα είναι απευθείας στα πλέι οφ. Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα γίνει ισχυρός στον α’ γύρο, αφού θα έχουν φύγει για τα πλέι οφ η 3η της Πορτογαλίας, Μπράγκα και η 2η της Ρωσίας, (ΤΣΣΚΑ ή Σπαρτάκ).

Ο ΠΑΟΚ (είτε η ΑΕΚ) θα είναι στους δυνατούς μαζί με Ντιναμό Κιέβου, Φενέρμπαχτσε και Μπριζ. Πιθανοί αντίπαλοι οι Βασλούι (για την ώρα 2η στη Ρουμανία), Φέγενορντ, Νόρτζελαντ και Μάδεργουελ.

Τι γίνεται με τον Σαββίδη

Παρεξήγηση είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στον Α.Σ. ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος δεν γνώριζε για ποιον λόγο θα δώσει 600.000 ευρώ ετησίως.

Οι συνεργάτες του ομογενούς επιχειρηματία είχαν την αίσθηση πως με το συγκεκριμένο ποσό μπορεί να εκμεταλλεύεται όλους τους χώρους της Τούμπας, το σήματος του συλλόγου και ό,τι αφορά το γήπεδο.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει από τη στιγμή που στους συγκεκριμένους χώρους στεγάζονται ακαδημίες διαφόρων αθλημάτων. Για αυτό τον λόγο η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ ενημέρωσε εγγράφως τον Σαββίδη που καταλήγουν τα χρήματά του.

Πλέον όλα εξαρτώνται από τον υποψήφιο επενδυτή του «Δικεφάλου του Βορρά», στον οποίο ελπίζουν ότι θα καταλάβει την κατάσταση.

Πηγή: sport-fm.gr