Στον Παναθηναϊκό μπορεί να τρέχουν να μαζέψουν «αμαρτίες» του παρελθόντος, με τον Γιώργο Κουτρουμπή να απειλεί μέχρι και με αφαίρεση βαθμών και απαγόρευση μεταγραφών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επικεντρώνονται μόνο εκεί και λησμονούν και την ενίσχυση της ομάδας. Άλλωστε, με τον διεθνή στόπερ να τίθεται εκτός ομάδας, τον Ροντρίγκο Μολέδο να είναι… φευγάτος, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι στη θέση του κεντρικού αμυντικού απαιτείται ενίσχυση.

Με αυτά τα δεδομένα, μόνο στους Δημήτρη Κολοβέτσιο και Τάσο Αυλωνίτη μπορεί να στηρίζεται ο Μαρίνος Ουζουνίδης για τη θέση, καθώς οι υπόλοιπες λύσεις είναι… ανάγκης. Βεβαίως, μένει μόλις ένα ματς για το «τριφύλλι» στο 2017, αυτό με τη Λαμία, την Πέμπτη (21/12, 17:15), οπότε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το πρόγραμμα θα βγει.

Ο ιδανικός για να καλύψει το κενό που δημιουργείται φαντάζει να είναι ο Βαγγέλης Οικονόμου. Ο 30χρονος στόπερ έμεινε ελεύθερος από τον Πανιώνιο, ο Εβρίτης τεχνικός τον γνωρίζει καλά και πιστεύει πολύ στις δυνατότητές του και για τον λόγο αυτό, σήμερα έγινε και η πρώτη επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές. Από αυτήν, φάνηκε ξεκάθαρα η διάθεση συνεργασίας.

Ο Οικονόμου, βεβαίως, φέρεται να μπαίνει σε δεύτερες σκέψεις εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης στο «τριφύλλι». Για τον λόγο αυτό, λέγεται ότι ζητά εγγυήσεις σχετικά με τις απολαβές του. Όμως, η συμβολή του Ουζουνίδη στη μεταγραφή αναμένεται καταλυτική και ο Οικονόμου δύσκολα δεν θα αποτελέσει την πρώτη κίνηση του Παναθηναϊκού στη μεταγραφική περίοδο που έρχεται.