«Είχα υπέροχη μέρα σήμερα, με προπόνηση, σπα, γυμναστήριο και ξεκούραση», έγραψε στο twitter ο Γουέσλι Σνάιντερ και φώναξε «παρών» ενόψει του σούπερ ντέρμπι της Κυριακής με τη Μίλαν. Η επιστροφή του στα γήπεδα για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δυόμιση μήνες μοιάζει με αλατοπίπερο στο ούτως ή άλλως ιδιαίτερα ενδιαφέρον ματς. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που -σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ιντερ στο σημερινό φύλλο της Gazzetta- ο Ρανιέρι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να τον ξεκινήσει σε ένα σχήμα 4-4-1-1.

Ακόμα όμως κι αν δεν παίξει από την αρχή ο Ολλανδός, το κυριακάτικο παιχνίδι είναι πολλά περισσότερα από ένα ντέρμπι. Είναι πιθανότατα το παιχνίδι που θα χρίσει φαβορί για τον τίτλο του Καμπιονάτο. Και εξηγούμαστε: αν η Μίλαν πάρει το ντέρμπι, τότε θα είναι πλέον το ξεκάθαρο φαβορί, από τη στιγμή που θα έχει και τη Γιουβέντους μέσα στο Σαν Σίρο στον δεύτερο γύρο. Αν, όμως, «στραβοπατήσει» την Κυριακή η Μίλαν, τότε η Γιούβε αποκτά προβάδισμα στην κούρσα του τίτλου. Τι έχει να κερδίσει η Ιντερ; Οχι απαραίτητα τον τίτλο (βρίσκεται ακόμα σε αρκετά μειονεκτική βαθμολογική θέση σε σχέση με τους άλλους διεκδικητές), αλλά σίγουρα την ενδυνάμωση της αντεπίθεσης που ξεκίνησε με την εντυπωσιακή νίκη επί της Πάρμα, με πρωταρχικό στόχο να εξασφαλίσει μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Κι έτσι να σώσει μια κατά τα άλλα μετριότατη χρονιά.

Αν η Ιντερ συνέχιζε τις κακές εμφανίσεις του πρώτου γύρου, τότε το κυριακάτικο ντέρμπι θα ήταν ένα από τα πλέον αδιάφορα των τελευταίων ετών, με ξεκάθαρο φαβορί τη Μίλαν και βαθμολογικά αδιάφορη την Ιντερ. Τώρα, με την αντεπίθεση που έχουν ξεκινήσει οι νερατζούρι, το ντέρμπι μοιάζει να είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα των τελευταίων ετών! Ετσι είναι το ποδόσφαιρο, τα δεδομένα μπορούν να αλλάζουν από εβδομάδα σε εβδομάδα κι από στιγμή σε στιγμή.

Συνήθως λέμε ότι τα ντέρμπι τα κρίνουν οι γηγενείς παίκτες, επειδή ξέρουν καλά την ψυχολογία αυτών των αγώνων. Δηλαδή στην Ελλάδα οι Ελληνες, στην Ιταλία οι Ιταλοί κ.λ.π. Ε, λοιπόν, αυτό το ντέρμπι έχω την αίσθηση ότι θα το κρίνουν οι ξένοι. Ο «Ιμπρα», ο Μιλίτο και οι άλλοι πρωτοκλασάτοι. Το μεγάλο ερώτημα των ημερών στον ιταλικό Τύπο σε ό,τι αφορά τα ρεπορτάζ της Ιντερ είναι «ποιος θα σταματήσει τον Ιμπραϊμοβιτς (σ.σ. που τραυματίστηκε προ ημερών στην προπόνηση, αλλά μάλλον παίζει)». Η απάντηση που προκύπτει από τα ίδια ρεπορτάζ έχει ονοματεπώνυμο: Βάλτερ Σάμουελ. Ο Αργεντινός μετά από έναν σοβαρότατο τραυματισμό που τον άφησε πολλούς μήνες έξω, εσχάτως έχει πάρει τα πάνω του και στο ματς με την Πάρμα ήταν από τους κορυφαίους της Ιντερ. Φαίνεται ότι σε αυτόν θα αναθέσει ο Ρανιέρι το προσωπικό μαρκάρισμα του Ζλάταν.

Η μάχη της τακτικής δεν αφορά μόνο τα αμιγώς αγωνιστικά. Αφορά και τα μεταγραφικά: καιρό τώρα ήταν γνωστό ότι η Μίλαν θα έκανε τα πάντα για να πάρει τον Τέβες. Και ξαφνικά την περασμένη Δευτέρα, πρωί πρωί, βγαίνει ο Μοράτι και δηλώνει ότι τον θέλει στην Ιντερ! Χαμός στην Ιταλία. Μ αυτά και μ αυτά ο Γκαλιάνι ταξίδεψε σήμερα το πρωί άρον άρον στην Αγγλία μαζί με ολόκληρο επιτελείο (τον δικηγόρο της Μίλαν, έναν ατζέντη και έναν ακόμη συνεργάτη του) για να τελειώσει τη μεταγραφή, υπό το φόβο ενός «κάζου» από τον αιώνιο αντίπαλο. Ολα αυτά και άλλα πολλά κάνουν το ντέρμπι της Κυριακής ιδιαιτέρως ξεχωριστό…

Πηγή: sday.gr