Μονόδρομο αποτελεί για τον Ολυμπιακό η νίκη στο σημερινό παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη . Παρά τις πολλές απουσίες, οι Πειραιώτες καλούνται να πάρουν το «τρίποντο», με το οποίο – ανάλογα με το αποτέλεσμα στο Παναθηναϊκός-ΟΦΗ – ενδέχεται να τους φέρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε, έχοντας στο πλευρό τους οπαδούς τους και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, θα παλέψουν για τους τρεις βαθμούς και θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα στο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη.

«Πρέπει να μπούμε δυνατά από την αρχή, όπως με τη Μαρσέιγ», είπε ο Ισπανός τεχνικός στους παίκτες και συνέχισε: «Πρέπει να μπούμε με δύναμη και ένταση από το πρώτο λεπτό, ώστε να πάρουμε το παιχνίδι».

Ο Βαλβέρδε αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Μέγιερι και στην άμυνα – από δεξιά προς αριστερά – τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Χολέμπας. Στο κέντρο θα αγωνιστούν ο Μοντέστο και ο Μανιάτης, ενώ πιο μπροστά θα βρίσκονται ο Φετφατζίδης (αριστερά), ο Μιραλάς (στον άξονα) και ο Φουστέρ (δεξιά). Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Τζεμπούρ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοστάντσο, Μαρκάνο, Ποτουρίδης, Αμπντούν, Χαβίτο, Μόνχε και Πάντελιτς. Στην Αθήνα έμειναν οι Ζαραδούκας, Δασκαλάκης, Βαλεριάνος (εκτός για αγωνιστικούς λόγους), Μακούν, Ορμπάιθ, Φέισα, Παπάζογλου και Γέστε (τραυματίες), οι οποίοι στις 10:30 θα συνεχίσουν τα προγράμματα αποθεραπείας που ακολουθούν στο προπονητικό κέντρο των «ερυθρόλευκων».

Προϊστορία

Τρεις νίκες και μία ισοπαλία μετράει ο Ολυμπιακός στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης. Την περσινή σεζόν οι Πειραιώτες επικράτησαν με σκορ 1-0 χάρη σε γκολ του Νταβίντ Φουστέρ στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ η τελευταία φορά που ηττήθηκαν από τους Αρκάδες ήταν στις 11 Νοεμβρίου 2007 με γκολ του Φιλομένο στο 34’.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

23/01/2011 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-1 (30′ Φουστέρ)
16/02/2010 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-3 (33΄ Εντερ – 4΄, 40΄ Λούα Λούα, 8΄ Στολτίδης)
04/01/2009 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-1 (27′ πεν. Γκαλέτι)
11/11/2007 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-0 (34′ Φιλομένο)

Πηγή http://www.sport-fm.gr/article/517725