Στην… τρέλα των Ελλήνων οπαδών αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- ο Βραζιλιάνος μπακ της ΑΕΚ, Βινίσιους, με δηλώσεις που πραγματοποίησε σε ιστοσελίδα της πατρίδας του. O 24χρονος ποδοσφαιριστής υπογράμμισε ότι εάν οι υποστηρικτές των ελληνικών ομάδων συνυπήρχαν στις εξέδρες των γηπέδων, όπως στη Βραζιλία, τότε «θα σκότωνε ο ένας τον άλλον».

«Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι σαν αυτούς της Φλαμένγκο. Είναι πραγματικά πολύ φανατικοί. Εάν πας να φας κάτι, σε σταματούν για να βγάλεις μαζί τους μια φωτογραφία. Πάντα θα υπάρχει κάποιος για να το κάνει. Είναι κάπως… τρελοί. Στα ντέρμπι, για παράδειγμα, τα παιχνίδια γίνονται με τους φιλάθλους μόνο της μιας ομάδας, γιατί εάν υπήρχαν και από τις δύο πλευρές, τότε θα σκοτώνονταν μεταξύ τους», δήλωσε ο Βινίσιους στην ιστοσελίδα «lance».

Όσον αφορά για τη ζωή του στην Ελλάδα, η άποψή του δεν είναι πολύ μακρινή από εκείνες των περισσότερων παικτών από το εξωτερικό, που πέρασαν από τη χώρα μας: «Η ζωή είναι πολύ καλή και η πόλη (σ.σ Αθήνα) πάρα πολύ ωραία. Το απολαμβάνω αρκετά, καθώς έχει και πολύ πιο ζεστή ατμόσφαιρα σε σχέση με τη Ρώμη, στην οποία ζούσα πριν. Βεβαίως, έχω μόλις ενάμισι μήνα στον σύλλογο και γνωρίζω ακόμη λίγα πράγματα, αλλά η πόλη είναι πολύ ωραία».

Για τις επιδιώξεις του με τη φανέλα της «Ένωσης», τόνισε: «Ψάχνω για τον χώρο μου στην ομάδα και περιμένω από τον προπονητή μου (τον Μανόλο Χιμένεθ) να μου δώσει την ευκαιρία. Νιώθω σημαντικό κομμάτι του πρότζεκτ της ομάδας και θεωρώ ότι όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, θα συμβεί αυτό. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα κερδίζει και μπορεί να μπει στα πλέι οφ Ευρώπης της επόμενης σεζόν. Όλα πάνε καλά».