Δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της συμφωνίας του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον Σουλτάν Αλ Σαούντ με την υπογραφή του MoU (Memorandum of Understanding).

Το μνημόνιο συνεργασίας στάλθηκε με μικρές τροποποιήσεις από τον Σαουδάραβα πρίγκιπα στον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού και, σύμφωνα με τη «SportDay», αυτές σε μεγάλο βαθμό έχουν γίνει αποδεκτές!

Έτσι, είναι πιθανό εντός της ημέρας να συναντηθούν οι δικηγόροι των δύο πλευρών, ενώ αναμένεται μεταφρασμένο από το Υπουργείο Εξωτερικών το γνήσιον της υπογραφής του Σουλτάν. Αν δεν χρειαστεί κάποια δραματική αλλαγή στις τροποποιήσεις που έχουν προταθεί, τότε ακόμη και σήμερα ενδέχεται να πέσουν οι υπογραφές για να αλλάξουν χέρια το 54,7% των μετοχών της ΠΑΕ! Διαφορετικά, η ιστορική συμφωνία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Μόλις συμφωνήσουν οι δύο πλευρές, θα ξεκινήσει ο οικονομικός έλεγχος στο «τριφύλλι» από τον Αναστάσιο Μπερέτα για λογαριασμό του Σαουδάραβα πρίγκιπα. Ο έλεγχος θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και εκτιμάται ότι στα μέσα Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί, ώστε να γίνει ο Αλ Σαούντ το νέο αφεντικό του Παναθηναϊκού. Στη συνέχεια, ο Σαουδάραβας θα δηλώσει τη συμμετοχή του στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ (με τιμή μετοχής 0,33 ευρώ) και θα ζητήσει την εκλογή νέου Δ.Σ., το οποίο όπως έχει ζητήσει θα έχει εννέα μέλη.

Όσον αφορά την Arboris Capital, το χθεσινό Δ.Σ. της ΠΑΕ έβαλε έμμεσα στο «παιχνίδι» την εταιρία από το Αμπου Ντάμπι, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να πιέσει τον πρίγκιπα να προχωρήσει το συντομότερο τις διαδικασίες.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γεωργίου (ο άνθρωπος που προσκόμισε στα γραφεία στον Παναθηναϊκό την πρόταση της Arboris) δήλωσε στη SportDay: «Εμείς από την αρχή είχαμε πει ότι δεν θέλουμε τη δημοσιότητα. Αναζητούμε την πρόκληση και θα κριθούμε από τα αποτελέσματα. Πιστεύω ότι αυτή η πρόκληση μας δίνεται τώρα».

Πηγή: sportfm.gr