Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται στην Ελλάδα ο Σουλτάν Αλ Σαούντ για τις συζητήσεις που αφορούν το μέλλον του Παναθηναϊκού, αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένο να έρθει την Τετάρτη. Ο Βλάσης Τσάκας θα μεταβεί σήμερα στη Σαουδική Αραβία για να διευθετήσει τελευταίες λεπτομέρειες της άφιξης του 26χρονου πρίγκιπα.

Συγκεκριμένα, ο Τσάκας θα πάει στη Τζέντα μαζί με έναν Αιγύπτιο συνεργάτη του, ο οποίος θα εκτελέσει χρέη μεταφραστή. Στη συνάντηση που θα έχει με τον πρίγκιπα θα προσπαθήσει να αποσπάσει το γνήσιο της υπογραφής του Σαουδάραβα για να την πάρει στα χέρια του (το αργότερο μέχρι την Τρίτη) ο δικηγόρος του, Παναγιώτης Πετρόπουλος, και εκείνος να παραδώσει την επίσημη πρόταση στο δικηγορικό γραφείο του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Εφόσον εξασφαλιστεί το γνήσιο της υπογραφής, τότε στη συνέχεια η πλευρά του πρίγκιπα, η οποία στη συνέχεια θα καταθέσει 20 εκατ. ευρώ στην «πράσινη» ΠΑΕ και θα δώσει εγγυήσεις για άλλα 50 εκατ. ευρώ το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αξίζει αν σημειωθεί ότι ο Τσάκας φέρεται να συναντήθηκε με τον βουλευτή Λασιθίου και γραμματέα του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, για να ξεπεραστεί το εμπόδιο της ΕΕΑ, η οποία δεν δέχεται να πάρει τις μετοχές του Παναθηναϊκού κάποιος επιχειρηματίας που δεν έχει υπηκοότητα χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της Arboris Capital, Γιώργος Γεωργίου, μίλησε στη «SportDay» για τις τελευταίες εξελίξεις: «Θα περιμένουμε μέχρι τις 17 Οκτωβρίου οπότε και θα γίνει η Γ.Σ. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Καταλαβαίνουμε απόλυτα το σκεπτικό των μελών του Δ.Σ. να αναλάβουν οι μέτοχοι την ευθύνη. Το βλέπουμε θετικά».

Στη συνέχεια σχολίασε τη δήλωση του Θανάση Γιαννακόπουλου, ο οποίος παρουσιάστηκε δύσπιστος: «Το μόνο που έχω να πω για τους αδερφούς Γιαννακόπουλους είναι ότι τους σεβόμαστε απόλυτα. Εχουν τεράστια προσφορά στον σύλλογο και δεν χρειάζεται να πούμε κάτι», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Μας ικανοποιεί ότι ορισμένοι μέτοχοι, όπως ο κ. Πολέμης και η πλευρά του Βαρδινογιάννη δεν έχουν κλείσει την πόρτα και βλέπουν θετικά την πρότασή μας. Αυτό κάτι σημαίνει. Θα περιμένουμε τη Γ.Σ. και εφόσον δοθεί το “Ο.Κ.” θα προχωρήσει το σχέδιο που έχει στο μυαλό της η ηγεσία της εταιρείας».

Καταλήγοντας, ο κ. Γεωργίου μίλησε για το ενδιαφέρον του πρίγκιπα: «Να ξεκαθαρίσω και πάλι ότι οι δύο υποθέσεις είναι συγκυριακές. Δεν έγινε η δική μας, επειδή προέκυψε και ενδιαφέρον από τη Σαουδική Αραβία. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του και κοιτάει το καλύτερο για τον ίδιο και την ομάδα».

Πηγή: sport-fm.gr