Με προίκα τρεις βαθμούς, αλλά και αυτοπεποίθηση στα ύψη μετά τις σημαντικές νίκες που πέτυχε απέναντι σε Μαυροβούνιο και Κροατία αντιδρώντας άριστα στο στραβοπάτημα απέναντι στα Σκόπια, η αποστολή της Εθνικής ομάδας αναχωρεί το μεσημέρι (12:00) για το Βίλνιους.

Η πρωτεύουσα της Λιθουανίας και η «Siemens Arena» θα φιλοξενήσουν τους αγώνες της δεύτερης φάσης και τα όνειρα της Ελλάδας να φτάσει στην οκτάδα του Κάουνας.

Ο δρόμος προς τα… λημέρια του Ηλία Ζούρου έχει τρία εμπόδια. Τη Σλοβενία, τη Ρωσία και τη Γεωργία, τις οποίες θα αντιμετωπίσει η «επίσημη αγαπημένη» Πέμπτη, Σάββατο και Δευτέρα αντίστοιχα. Η απλή λογική λέει πως μία νίκη επί των θεωρητικά ασθενέστερων Γεωργιανών θα χαρίσει στην Ελλάδα το εισιτήριο για τα προημιτελικά, αλλά κανείς δεν αρκείται σε αυτό. Στόχος είναι-ει δυνατόν-οι τρεις νίκες, που όχι απλώς θα οδηγήσουν την Εθνική στην οκτάδα, αλλά θα της φέρουν στη συνέχεια έναν πιο βατό αντίπαλο. Βέβαια, το άλλο «ταμπλό» των έξι ομάδων του πέμπτου ομίλου που επίσης θα φιλοξενηθούν στο Βίλνιους (Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή οι αγώνες τους) είναι πανίσχυρο: Γαλλία, Ισπανία, Λιθουανία, Τουρκία, Σερβία και Τουρκία συνθέτουν έναν όμιλο… φωτιά, από τον οποίο θα προκύψει σίγουρα ένας δυνατός αντίπαλος για την Ελλάδα εφόσον φτάσει στους «8».

Όμως ας μη βιαζόμαστε. Βήμα-βήμα, όπως επαναλαμβάνει ο Ηλίας Ζούρος και αντιλαμβάνονται απόλυτα οι διεθνείς. Για την ώρα προέχει η Σλοβενία του πολύπειρου Μπόζινταρ Μάλκοβιτς στον πάγκο, αλλά και των Ντράγκιτς, Λάκοβιτς και Λόρμπεκ. Ακολούθως η Ρωσία του Ντέιβιντ Μπλατ και των Κιριλένκο-Μοζγκόφ, αλλά και η υπολογίσιμη Γεωργία ΝΒΑερ Ζάζα Πατσούλια.

Στο διήμερο αγωνιστικής απραξίας που ακολουθεί η Εθνική θα έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί (και ο εμπύρετος ακόμη και το βράδυ της Δευτέρας Γιάννης Μπουρούσης να αναρρώσει), να μελετήσει τα λάθη της και να δουλέψει πάνω στις αδυναμίες της, αλλά και να «διαβάσει» τους νέους της αντιπάλους. Το πρόγραμμα της Τρίτης πέρα από… μετακόμιση περιλαμβάνει χαλάρωση για τους παίκτες, καθώς δεν έχει προγραμματιστεί προπόνηση. Στη νέα της «βάση» θα έχει τη συμπαράσταση περισσότερων Ελλήνων, αφού στους 20 φιλάθλους που «ζέσταναν» την ατμόσφαιρα στο ματς με την Κροατία, θα προστεθούν άλλοι 30-40 «Πελαργοί».

Πηγή: sport-fm.gr