Το τελευταίο φιλικό του ΠΑΟΚ στην Κύπρο με αντίπαλο την Ανόρθωση είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Η ήττα με σκορ 1-0 από την «Κυρία» ήρθε φυσιολογικά, αφού το μυαλό όλων ήταν ήδη στην Θεσσαλονίκη. Ο Λάζλο Μπόλονι δεν έβγαλε ασφαλή συμπεράσματα αφού παρέταξε την ομάδα του με πολλές αλλαγές, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους τους ποδοσφαιριστές που πήρε μαζί του στην Κύπρο.

Το ματς

Οι πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα από τον Λάζλο Μπόλονι, η υπερβολική ζέστη που επικρατούσε στο γήπεδο αλλά και η κούραση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ ήταν τα σημαντικότερα αίτια για την εμφάνιση του «Δικεφάλου του Βορρά» στο πρώτο μέρος.

Αν και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από την Ανόρθωση, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να αναπτυχθεί σωστά στην επίθεση.

Μια αδράνεια όμως στο κέντρο της άμυνας, έφερε την «Κυρία» του κυπριακού ποδοσφαίρου σε θέση οδηγού. Στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία, ο Βουτσίτσεβιτς εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, σημαδεύοντας το κεφάλι του Τζανίσιο, ο οποίος αμαρκάριστος, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ κακό. Η κόπωση των παικτών των δύο ομάδων ήταν εμφανής αφού οι συνθήκες καύσωνα δεν επέτρεπαν την διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

Χαρακτηριστικό ήταν πως δεν έγινε καμία φάση μπροστά στις εστίες των τερματοφυλάκων παρά μόνο στο 90′ όταν ο Παπαδόπουλος κέρδισε την μπάλα μέσα στην περιοχή, “έσπασε” την μπάλα αλλά δεν βρέθηκε κανείς να την σπρώξει στα δίχτυα.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ (Λ. Μπόλονι): Γλύκος, Λίνο (58′ Ζουλιαν), Σνάουτσνερ, Μπαλάφας, Μαλεζάς (65′ Σαβίνι), Γκαρσία (42′ Σκέμπης), Αρίας (58′ Ρομπέρ), Τσουκαλάς (90′ Ιντζίδης), Βιεϊρίνια (58′ Παπαδόπουλος), Γεωργιάδης (58′ Κουρδάκης), Αθανασιάδης (58′ Έτο)

Πηγή: sport-fm.gr