Ο Ερνέστο Βαλβέρδε βλέπει ότι η περίπτωση του Κάρλος Σάντσες δύσκολα θα προχωρήσει και γι’ αυτό εξετάζει κι άλλες περιπτώσεις με τον Φερνάντο Τισόνε να είναι πρώτος στη μεταγραφική του λίστα.

Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής από την Αργεντινή αγωνίζεται στην Ιταλία με τη φανέλα της Σαμπντόρια και μέχρι τώρα μετράει 150 συμμετοχές στη Serie A. Στα 6 χρόνια που βρίσκεται στη γειτονική χώρα εκτός από την τωρινή του ομάδα έχει παίξει με στις Ουντινέζε και Αταλάντα.

Το 2002 σε ηλικία 12 ετών πήγε στην Ιντεπεντιέντε και δύο χρόνια μετά μετακόμισε στη Λανούς. Με την τελευταία είχε καλές παρουσίες και τοπική εφημερίδα τον ανακήρυξε παίκτη του μήνα στο ξεκίνημά του στην ομάδα. Η καλή του πορεία δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τις ομάδες της Ευρώπης και ο Αργεντινός μέσος ήρθε στην Ευρώπη το 2005 για να δοκιμάσει την τύχη του στην Ουντινέζε.

Τη σεζόν 2006-2007 είχε 27 συμμετοχές και στο τέλος της περιόδου η Αταλάντα αγόρασε το 50% των δικαιωμάτων του και τον ένταξε στο ρόστερ της. Αμέσως ο προπονητής της ομάδας του έδειξε εμπιστοσύνη και φόρεσε τη φανέλα βασικού. Κάνοντας απολογισμό της χρονιάς είχε 33 συμμετοχές και σημείωσε 3 τέρματα. Την επόμενη περίοδο πήρε ιταλικό διαβατήριο κι έκανε ίσως την καλύτερη σεζόν της καριέρας του παίζοντας σε 35 παιχνίδια και βάζοντας 3 γκολ.

Ως αποτέλεσμα, η Ουντινέζε προχώρησε στην αγορά του 100% των δικαιωμάτων του. Ένας τραυματισμός όμως δεν του επέτρεψε να φτάσει στο επίπεδο των προηγούμενων χρόνων. Το καλοκαίρι του 2009 πήγε σε άλλη ομάδα, αλλά δεν έφυγε από την Ιταλία, καθώς εκείνη που ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του ήταν η Σαμπντόρια. Με τον Ντελ Νέρι στην τεχνική ηγεσία της ομάδας έκανε μία πολύ καλή σεζόν κι έπαιξε σε 29 ματς.

Τα χαρακτηριστικά του Τισόνε

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που κάνει πολλά χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο και θεωρείται κλασικός παίκτης. Ανασταλτικά λειτουργεί πολύ καλά, ενώ είναι καλός και στο μαρκάρισμα.

Η τεχνική του είναι εξαιρετική και κάποιοι τολμούν να τον παρομοιάσουν με τον Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν. Ο Αργεντινός έχει τα χαρακτηριστικά που ζητάει ο Ερνέστο Βαλβέρδε και εκτός από το να δημιουργεί παιχνίδι, έχει τη δυνατότητα να σκοράρει όποτε του δοθεί η ευκαιρία.

Πηγή: sday.gr