Από το Σάββατο το βράδυ στον Παναθηναϊκό επικρατεί μια συσπείρωση που όμοιά της είχαμε χρόνια να δούμε. Οι άνθρωποι που έχουν στα χέρια τους τις τύχες του μεγάλου συλλόγου δείχνουν διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε ενέργειες που θα έχουν ως στόχο την οριστική λύση στα προβλήματα που παρουσιάζονται μπροστά τους, είτε αυτά έχουν να κάνουν με το… κυνηγητό που δέχεται η ομάδα απ’ τις αρμόδιες αρχές, είτε με τα «εσωτερικά» θέματα, είτε ακόμα – ακόμα και με την ίδια την Κυβέρνηση και κυρίως με τον Σταύρο Κοντονή που αυτή τη στιγμή αποτελεί… persona non grata τόσο για τον Γιάννη Αλαφούζο, όσο και για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Και σ’ αυτές τις ενέργειες αναμένεται να είναι όλοι μαζί, έχοντας στο πλευρό τους και τον κόσμο της ομάδας, τον οποίο είναι διατεθειμένοι να τον βάλουν στο «παιχνίδι» ως πρωταγωνιστή. Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει συνάντηση όλων των «Παναθηναϊκών δυνάμεων». Και να καθίσουν σε ένα μεγάλο τραπέζι ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του ερασιτέχνη, Ηλίας Μιχαλαριάς, στελέχη όλων των τμημάτων και των διοικητικών συμβουλίων αυτών, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ομάδας και φυσικά αντιπροσωπεία των οργανωμένων οπαδών. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως άνθρωποι που διατηρούν άριστη σχέση τόσο με τον Γιάννη Αλαφούζο, όσο και με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, είναι εκείνοι που έχουν πάρει την πρωτοβουλία να τους φέρουν κοντά και να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, μιας και το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις των δύο επιχειρηματιών δεν ήταν στο καλύτερο δυνατό σημείο. Φαίνεται, όμως, πως η αγάπη τους για τον Παναθηναϊκό θα είναι εκείνη που θα τους φέρει μαζί στον… κοινό αγώνα.

Το συλλαλητήριο και η κοινή παρουσία

Ο Γιάννης Αλαφούζος είδε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την κίνηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να σταθεί στο πλάι του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και να προχωρήσει τη Δευτέρα σε μια άκρως ενωτική δήλωση. Η οικογένεια Γιαννακόπουλου άλλωστε κάνει τεράστιο «γκελ» στον κόσμο του Παναθηναϊκού και αυτό σίγουρα θα βοηθήσει όλο και περισσότερους να βγουν στους δρόμους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, στη συνάντηση που θα γίνει το επόμενο διάστημα το συλλαλητήριο θα είναι το πρώτο θέμα συζήτησης. Ο στόχος των ανθρώπων του συλλόγου, αλλά και των οργανωμένων οπαδών, είναι να ζήσει η Αθήνα κάτι ανάλογο με αυτό που έζησε το 2008, όταν 40.000 φίλοι της ομάδας κατέκλυσαν τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους – και εν τέλει να οδηγήσουν στην έξοδο – τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Με «ενωμένες» τις δυνάμεις ΠΑΕ, ΚΑΕ, ερασιτέχνη και κόσμου, συμφωνούν όλοι πως το συλλαλητήριο μπορεί να είναι επιτυχημένο τόσο από πλευράς παρουσίας του πλήθους, όσο και από πλευράς ηρεμίας. Ειρηνικά και δυναμικά. Αυτό θα είναι το μήνυμα που θα περάσουν όλοι προς τον απλό κόσμο που θα θελήσει να βρεθεί εκεί. Μάλιστα, στο συλλαλητήριο αναμένεται να παρουσιαστούν μαζί οι Γιαννακόπουλος, Αλαφούζος, Μιχαλαριάς, μαζί με άλλα στελέχη του συλλόγου, ώστε να στείλουν το μήνυμα σε όλους πως ο Παναθηναϊκός είναι ενωμένος.

Ο Σταύρος Κοντονής

Θα υπήρχε όλη αυτή η «συσπείρωση» αν δεν υπήρχε απέναντι ένας κοινός «εχθρός»; Η αλήθεια είναι πως ο Σταύρος Κοντονής «βοήθησε» προς αυτή την κατεύθυνση με την δήλωσή του πως μίλησε μόνο με τον Μαρινάκη και με τον Βρέντζο και όχι με άνθρωπο του Παναθηναϊκού. Αυτό ήταν που έφερε οργή στις τάξεις του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και φυσικά αποτέλεσε την καλύτερη αφορμή για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να ταχθεί στο πλευρό της ΠΑΕ και εναντίον του Υπουργού. Οτιδήποτε έχει να κάνει με τον Κοντονή και δη με την Κυβέρνηση, βρίσκει απέναντι τον Γιαννακόπουλο, που βρέθηκε πριν λίγο καιρό στα έδρανα της Βουλής για να διαμαρτυρηθεί. Πόσο μάλλον όταν αυτό αφορά και την μεγάλη του αγάπη, που είναι ο Παναθηναϊκός. Οι πληροφορίες που έρχονταν τις προηγούμενες ώρες και πριν ανακοινωθεί η αναβολή του συλλαλητηρίου, έλεγαν πως η πορεία των φίλων της ομάδας θα ξεκινήσει από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και θα καταλήξει στη Βουλή, προκειμένου να φτάσει στ’ αυτά της Κυβέρνησης. Άλλωστε, στον Παναθηναϊκό επικρατεί η άποψη πως ακόμα και έξω από την ΕΠΟ να έφταναν, δεν θα μπορούσαν να συγκινήσουν κανέναν, μιας και την βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους. Αντίθετα, θέλουν να «ερεθίσουν» τ’ αυτιά των πολιτικών, ακόμα και του ίδιου του Τσίπρα, προκειμένου να διαπιστώσουν στη Βουλή πως εδώ και χρόνια συντελείται ένα «έγκλημα» με στόχο μέχρι και τον… αφανισμό του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.

Ο ρόλος των οργανωμένων και η «αυτοκάθαρση»

Είπαμε και πιο πάνω. Οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό σκοπεύουν να βάλουν στο «παιχνίδι» και να δώσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον κόσμο της ομάδας και κυρίως στους οργανωμένους οπαδούς. Οι τελευταίοι έχουν συσπειρωθεί μετά τα γεγονότα του Σαββάτου και είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μια σειρά ενεργειών, τόσο σε συνεργασία με την ΠΑΕ (όπως το συλλαλητήριο), όσο και από μόνοι τους. Ενέργειες που θα γίνουν με ειρηνικό τρόπο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του gazzetta, στη συνάντηση που θα γίνει μεταξύ των «πράσινων» εκπροσώπων θα συζητηθεί και το θέμα της «αυτοκάθαρσης». Να απομακρυνθούν δηλαδή όλοι εκείνοι που έχουν δημιουργήσει ζημιά στην ομάδα και να μην κινδυνεύσει ξανά ο Παναθηναϊκός στο μέλλον με αφαιρέσεις βαθμών και εξοντωτικές τιμωρίες, που του έχουν στοιχίσει αγωνιστικά και οικονομικά. Ήδη από τον κόσμο υπάρχει… αναζήτηση προς αυτούς που έριξαν τις φωτοβολίδες ευθείας βολής. Παράλληλα όμως, οι οργανωμένοι δεν είναι διατεθειμένοι να απολογηθούν για όσα συνέβησαν μετά την ανακοίνωση της ματαίωσης του αγώνα, αφού θεωρούν πως όλοι γνώριζαν πως μια τέτοια απόφαση θα έφερνε οργή σε όλο τον κόσμο, όπως και έγινε. Άλλωστε, τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το Σάββατο δεν περιορίστηκαν μόνο μπροστά από τη θύρα 13, αλλά επεκτάθηκαν σχεδόν σε όλο το γήπεδο. Από τον κόσμο θα τεθούν κι άλλα θέματα προς συζήτηση, όπως η στάση της αστυνομίας σε τέτοιου είδους παιχνίδια, που κάνουν τους φίλους της ομάδας να νιώθουν ξένοι στο ίδιο τους το σπίτι, αλλά και τον ελλιπή έλεγχο, παρά τα αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας. Επιπλέον, στον Παναθηναϊκό επικρατεί η άποψη πως η αστυνομία ήταν εκείνη που φέρει όλη την ευθύνη για το ξύλο που έπεσε πάνω από τη φυσούνα (θύρα 11), αφού οι δυνάμεις των ΜΑΤ άρχισαν να χτυπούν με λόγο τα… υβριστικά συνθήματα του κόσμου προς ανθρώπους του Ολυμπιακού. Μάλιστα, το ξύλο που έπεσε στη θύρα 11 ήταν και η αφορμή για να μεταφέρει ο Κουκουλάκης στον Παππά πως δεν έχει ηρεμήσει η κατάσταση στις εξέδρες, παρ’ όλο που για περίπου 1,5 ώρα δεν είχε συμβεί το παραμικρό στο γήπεδο. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, λοιπόν, αναμένονται αλυσιδωτές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, που θα αφορούν τους πάντες και τα πάντα. Και όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές «αυτή θα είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να καθαρίσει το τοπίο και να φέρει την ισονομία, αναγκάζοντας την Κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά όχι μόνο με τα επεισόδια, αλλά με όλα αυτά που χρόνια τώρα δεν βρίσκουν την παραμικρή λύση, παρά τις εξαγγελίες για το αντίθετο». Οι ίδιες «πηγές» κάνουν λόγο για πρωτοφανής συσπείρωση τα τελευταία χρόνια, ενώ ισχυρίζονται πως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι… ακούσαμε τις φωνές των Δημήτρη Σαραβάκου και Τάκη Φύσσα, οι οποίοι μιλάνε από σπάνια έως καθόλου, αλλά την Δευτέρα τοποθετήθηκαν για τις εξελίξεις. Την ίδια μέρα που και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε βροντερό παρών. Πηγή: gazzetta.gr