Ανυπόμονος να κλείσει το θέμα με τον επόμενο σταθμό της καριέρας του παρουσιάστηκε ο Φιλίπ Ελάντερ, ο οποίος εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

«Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει ενδιαφέρον εδώ και αρκετό καιρό. Είναι τιμητικό μια τόσο μεγάλη ομάδα να μου δείχνει πόσο με θέλει. Ανυπομονώ να κλείσει το θέμα. Πρέπει να συμφωνήσει και η Μάλμε για να φύγω», τόνισε ο Σουηδός στόπερ στην εφημερίδα «Πράσινη» και πρόσθεσε:

«Την υπόθεση τη χειρίζεται ο μάνατζέρ μου. Έχω μπροστά μου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος εκεί. Δεν θέλω να σκέφτομαι κάτι άλλο αυτή τη στιγμή. Το μέλλον μου είναι δεδομένα στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει κάτι δεδομένο, αλλά ίσως να ξέρουμε σύντομα».

Σύμφωνα, όμως, με άλλες πληροφορίες ο 22χρονος παίκτης παρουσιάστηκε διστακτικός να απαντήσει στην πρόταση που έχει δεχθεί από τον Παναθηναϊκό, αφού το οικογενειακό του περιβάλλον τον πιέζει να μην αγωνιστεί στην Ελλάδα, λόγω της περίεργης πολιτικοοικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα και είναι ακόμα ορατός ο κίνδυνος του Grexit.

«Θέλει να το σκεφτεί λίγο ακόμα», φέρεται να είπε ο μάνατζερ του παίκτη στη διοίκηση του Παναθηναϊκού, οι οποίοι ενοχλήθηκαν από τη στάση του και ίσως να «παγώσει» (για δεύτερη φορά) η υπόθεση του 22χρονου στόπερ.