Αμφίρροπη σειρά που θα κρίνει τον πρωταθλητή στις λεπτομέρειες προέβλεψαν Ντούσαν Ίβκοβιτς και Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου εν όψει των τελικών της Α1.

«Το 3-0 επί του Παναθηναϊκού δεν σημαίνει τίποτα», δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού. «Πιο σημαντικό το πρώτο ματς στο ΣΕΦ. Έχουμε δύσκολο έργο», τόνισε ο «Ζοτς». Να γίνουν καλά ματς και χωρίς παρατράγουδα ευχήθηκαν για τους μικρούς τελικούς ΠΑΟΚ-Άρη οι Σούλης Μαρκόπουλος και Λευτέρης Σούμποτιτς.

Αναλυτικά:

Πρώτο το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, ο οποίος απηύθυνε έναν αρχικό χαιρετισμό: «Σίγουρα η τελική έκβαση θα κρίνει αφενός τον πρωταθλητή και αφετέρου εκείνον που συμμετάσχει στην Ευρωλίγκα. Να ισχυροποιηθούν οι ομάδες στη Θεσσαλονίκη για να πάει μπροστά το ελληνικό μπάσκετ. Θέλω να περάσω ένα μήνυμα, ότι η οικογένεια του μπάσκετ δεν αντέχουν μειοψηφίες που χαλάνε τα παιχνίδια. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες θα δώσουν τα πάντα και όπως είπα, κανένας από εμάς δεν θα ανεχτεί τις μειοψηφίες αυτές. Τους θέλουμε έξω από τα γήπεδα».

Μετά τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των ομάδων, ωστόσο δεν έγινε γενική τοποθέτηση από κανέναν και η διαδικασία έγινε μέσω ερωτήσεων. Αρχικά συντονιστής, Βασίλης Σκουντής, ζήτησε από τους προπονητές να ρωτήσουν κάτι από τους παίκτες τους, με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να αστειεύεται με τον Μαυροκεφαλίδη που του λέει πως το μάτι του είναι καθαρό και αγριεμένο! Ο Μπατίστ δεν θέλει να κάνει ερώτηση στον προπονητή του και λέει πως: «θέλουμε να κάνουμε ο, τι μας λέει ο προπονητής μας για να πάρουμε το πρωτάθλημα παρά το μειονέκτημα έδρας». Ο Χατζηβρέττας λέει πως «το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι πως θα κερδίσουμε» και τέλος ο Γιαννακίδης είπε: «χρόνια μιλάμε μαζί και θα κάνουμε ό, τι μας λέει ο κόουτς».

Στην ερώτηση, τί είναι αυτό που κρατούν από το πρωτάθλημα και τι είναι αυτό που θέλουν να ξεχάσουν, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δήλωσε: «Αυτό το πρωτάθλημα δεν πρέπει να το κρατούν δύο ομάδες. Ένα πρωτάθλημα με ενδιαφέρον, το οποίο να είναι μέχρι τέλους. Θέλουμε μία ισχυρή λίγκα, για να είναι και η εθνική ομάδα δυνατή. Στα προηγούμενα τρία παιχνίδια που παίξαμε με τον Παναθηναϊκό δείξαμε κάτι καλό, αλλά θέλουμε ένα πρωτάθλημα που να κρατά το ενδιαφέρον μέχρι τέλους». Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Θα ήθελα να πω πως στην Ελλάδα είναι δύο ομάδες που παίζουν μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο. Αλλά θα ήταν καλό είχαμε ομάδες που παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Το καλό είναι ότι δεν είδαμε πολλά κρούσματα βίας στα μεταξύ μας παιχνίδια». Μετά ο Σούλης Μαρκόπουλος: «Εκτός από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, υπήρχαν ομάδες που έπαιξαν καλό μπάσκετ και ήταν πολύ αμφίρροπα ματς. αλλά το κακό είναι δεν πάει πολύ ο κόσμος και αυτό πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει» και τέλος ο Λευτέρης Σούμποτιτς: «Θέλω να ξεχάσω τα επεισόδια που έγιναν με τον Ηρακλή και να πιστεύω ότι όλα αυτά κάποια στιγμή θα τελειώσουν».

Αν το 3-0 δίνει ψυχολογικό αβαντάζ στον Ολυμπιακό και αν πιέζει τον Παναθηναϊκό; Αρχικά απάντησαν οι παίκτες. Μαυροκεφαλίδης: «Είναι ψυχολογικό αβαντάζ, αλλά εμείς θα είμαστε έτοιμοι σαν μην έχει γίνει τίποτα. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και δεν νομίζω να έχει πρόβλημα, γιατί ξέρει να χειρίζεται τις καταστάσεις» και στη συνέχεια ο Μάικ Μπατίστ: «Κανείς δεν θέλει να χάνει . Να ξεχάσουμε ότι έχει γίνει και να αρχίσουμε σαν να μην έχει γίνει τίποτα. Εμείς θα εστιάσουμε για τη νίκη. Τα ματς στο ΣΕΦ είναι πάντα δύσκολα, αλλά εμείς θα ετοιμαστούμε για το καλύτερο».

Και οι προπονητές. Ίβκοβιτς: «Για μένα προσωπικά το 3-0 δεν σημαίνει τίποτα. Το πρώτο ματς ήρθε με κάποια κόλπα στα τελευταία δευτερόλεπτα. Στο δεύτερο, ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να νικήσει, ενώ στο τρίτο νικήσαμε την τελευταία στιγμή. Το 3-0 δεν αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση». Ομπράντοβιτς: «Σε όλα τα φετινά ματς το αποτέλεσμα κρίθηκε τα τελευταία λεπτά. Προφανώς το πιο σημαντικό είναι το πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ. Ξέρουμε ότι να θέλουμε πάρουμε το πρωτάθλημα, θα πρέπει να νικήσουμε τρεις φορές τον Ολυμπιακό. Δύσκολο, αλλά θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Αργότερα ερωτήθηκαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ και του Άρη για την Ευρωλίγκα. Πρώτος μίλησε ο Νίκος Χαζηβρέττας: «Θα είναι γιορτή για το μπάσκετ ύστερα από χρόνια. Θα γίνουν καλά παιχνίδια πιστεύω, αλλά ο κόσμος θα πρέπει να σεβαστεί τους αθλητές» και με τη σειρά του ο Μιχάλης Γιαννακίδης: «Τιμή μου που θα παίζω σε τόσο μεγάλο ματς. Όλοι τα περιμένουν. Και εγώ πιστεύω ότι θα γίνουν μεγάλα ματς και σε γεμάτα γήπεδα, αλλά θα πρέπει να μην γίνουν φασαρίες».

Για τις απουσίες που έχουν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης στη σειρά των ημιτελικών. Μαρκόπουλος: «Είναι δύσκολο να παίζεις στα ημιτελικά με αυτές τις ομάδες. Πρέπει να διαχειριστείς τις καταστάσεις. Όταν λείπουν παίκτες, έχεις προβλήματα σε προπονήσεις κλπ. Η γυναίκα του Μάρσαλ γέννησε και ελπίζουμε να έρθει στη Θεσσαλονίκη». Λευτέρης Σούμποτιτς: «Ο Σλούκας δεν μπορούσε να παίξει. Ο Ταπούτος μπορεί να γυρίσει άμεσα, ο Γουίντερς έχει σοβαρότερο πρόβλημα από του Ταπούτου, ο Μπράουν έχει επίσης πρόβλημα».

Ύστερα ζητήθηκε μία πρόβλεψη για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός από τους εκπροσώπους της Θεσσαλονίκης. Σούμποτιτς: «Δεν σημαίνει τίποτα το 3-0. Έχω παίξει σε τέτοια παιχνίδια και δεν έχει καμία σημασία. Είναι δύσκολα και δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη. Και οι δύο μπορούν να σπάσουν τις έδρες». Σούλης Μαρκόπουλος: «Και οι δύο ομάδες έχουν παίκτες με εμπειρία. Οι έδρες μπορούν να σπάσουν ανά πάσα στιγμή. Είναι διαφορετικές ομάδες» και μετά οι παίκτες. Γιαννακίδης: «Ο Ολυμπιακός έχει το αβαντάζ, αλλά και ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα. και οι δύο διψούν για τον τίτλο» και ο Χατζηβρέττας: «Είναι δύο πολύ μεγάλες ομάδες και πιστεύω ότι θα γίνουν καλά παιχνίδια».

Η τελευταία ερώτηση ήταν αν υπάρχει κόντρα μεταξύ Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς: αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε: «Είμαστε οικογένεια και δεν υπάρχει εγωισμός. Χαιρόμαστε σαν οικογένεια όταν παίζουμε», ενώ ο «Ζοτς» αρκέστηκε στη φράση: «Ο αγώνας είναι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό».

Πηγή: sport-fm.gr