Δεν τίθεται ζήτημα σύγκρισης του ποδοσφαίρου με το μπάσκετ. Η πορτοκαλί μπάλα είναι η μεγάλη μας αδυναμία, αλλά πρέπει να είσαι παρανοϊκός για να μην πεις ότι το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ: το άθλημα, που παρακολουθούν δισεκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο.

Στην προκειμένη περίπτωση, δεν θέλουμε τόσο να αναφέρουμε το αυτονόητο, όσο να καταγράψουμε κάτι, που μάλλον δεν είναι γνωστό σε πολλούς: δεν είναι λίγοι εκείνοι, που ρωτάνε συχνά, πυκνά, πόσα χρήματα παίρνουν ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό από την συμμετοχή τους στην Ευρωλίγκα.

Αυτοί οι όχι λίγοι, επηρεασμένοι ή μάλλον έχοντας ως δεδομένο τον πακτωλό χρημάτων, που ρέει στο Champions League, θεωρούν ότι οι “αιώνιοι” παίρνουν ένα τσουβάλι λεφτά από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Δεν είναι, όμως, έτσι τα πράγματα. Πως είναι; Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ας δούμε τι χρήματα έβαλε ή μάλλον θα βάλει ή μάλλον θα πρέπει να βάλει στο ταμείο του ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός από την φετινή του παρουσία στην διοργάνωση. Έχουμε και λέμε:

α) 250.000 ευρώ για την κατάκτηση της κούπας.
β) 7.000 ευρώ για κάθε νίκη, που έκανε μέχρι και πριν από το φάιναλ-φορ (14 νίκες επί 7 ίσον 98.000 ευρώ)
γ) κοντά στο 1.300.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά.

Η σούμα, δηλαδή, είναι κοντά στο 1.650.000 ευρώ. Ο Διαμαντίδης παίρνει μπόλικα περισσότερα. Και ο Παναθηναϊκός έχει μπάτζετ αρκετά παραπάνω από 30 εκ. ευρώ.
Καθώς δε είπε άνθρωπος της ΚΑΕ “πιο πολλά μας στοιχίζουν οι καθαρίστριες…”. Υπερβολή, αλλά μέσες άκρες δεν έχει άδικο.

πηγή: sday