Σπουδαία νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας με αντίπαλο το Μαρούσι. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν του συλλόγου των βορείων προαστίων με 75-72 και παρέμειναν μόνοι –πλέον- στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ματς με πολλές διακυμάνσεις και αμείωτο ενδιαφέρον ανάμεσα στις δύο ομάδες με το «Δικέφαλο του Βορρά» να παίρνει τελικά τους δύο βαθμούς.

Στην τέταρτη θέση πλέον το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή που αν και μπήκε δυνατά στην τελευταία περίοδο, έπαθε μπλακ άουτ στα μέσα της με αποτέλεσμα να επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να πάρει τη νίκη.

Πολύ καλή εμφάνιση από Γκετσέφσκι, Μάρσαλ και Ντόζιερ για τους γηπεδούχους.

Μόνος φαινόταν να παλεύει κάποια στιγμές για τους φιλοξενούμενους ο Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς.

Το ματς

Με εναλλαγή στο σκορ μεταξύ των δύο ομάδων ξεκίνησε το ματς στο PAOK Sports Arena, το οποίο απέκτησε γρήγορο ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο κατάφερε να ξεφύγει με δεκατρείς πόντους με σερί 10-0 (18-5). Η αδυναμία των παικτών του Βαγγέλη Αλεξανδρή στον τομέα των ριμπάουντ σε συνδυασμό με την πολύ καλή άμυνα του «Δικεφάλου του Βορρά» τους στοίχισε επιθετικά. Οι κακές επιλογές των γηπεδούχων προς το τέλος της περιόδου επέτρεψαν στο Μαρούσι να μειώσει σε 20-11.

Δυνατά μπήκαν στο παρκέ οι φιλοξενούμενοι και με καλή άμυνα αλλά και σε σερί 11-0 όχι μόνο ψαλίδισαν τη διαφορά αλλά κατάφεραν να προηγηθούν (20-22). Σε αυτό τους βοήθησαν και τα τέσσερα λεπτά που χρειάστηκαν οι Θεσσαλονικείς για να πετύχουν το πρώτο τους καλάθι. Ξαναμπήκαν στο παιχνίδι οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου και με επιμέρους σκορ 14-6 πήραν προβάδισμα έξι πόντων (34-28). Στην αντεπίθεση πέρασε το Μαρούσι στο τέλος της περιόδου και χάρις στον Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς πέρασε μπροστά με 37-38, σκορ με το οποίο οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες για το ημίχρονο.

Το Μαρούσι αύξησε το υπέρ του σκορ στους τέσσερις χάρις σε τρίποντο του Ακεψιμαΐδη, το οποίο ωστόσο δεν διατήρησε. Επτά αναπάντητοι πόντοι του ΠΑΟΚ τον ξαναέφεραν μπροστά (44-41). Μαζί βάδιζαν οι δύο ομάδες, πράγμα που αποτυπωνόταν και στα στατιστικά, ωστόσο οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τη δυστοκία των αντιπάλων τους προς το τέλος της περιόδου και κατάφεραν να πάρουν μικρό προβάδισμα πέντε πόντων (58-53).

Εξαιρετικό ξεκίνημα για το Μαρούσι με 4/4 τρίποντα (δύο από Γκαγκαλούδη και δύο από Χαριτόπουλο) το οποίο πέρασε και πάλι μπροστά (62-67). Σε όλο το γήπεδο πίεσαν οι γηπεδούχοι δημιουργώντας πρόβλημα επιθετικά στο συγκρότημα του «Τίγρη». Σε συνδυασμό με το 13-0 (75-67) ο ΠΑΟΚ σφράγισε τη νίκη. Το μόνο που κατάφεραν στο τέλος οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν σε 75-72 με τον Κλεμέντε.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 37-38, 58-53, 75-72