Στις 15 Οκτωβρίου ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Παρί στη Γαλλία για την 3η αγωνιστική της Euroleague και στη συνέχεια κατέθεσε ένσταση λόγω μιας διαιτητικής απόφασης αλλά αυτή, τελικά, απορρίφθηκε.

Συγκεκριμένα, ενώ απέμεναν 3:42 για το τέλος του αγώνα, οι διαιτητές χρέωσαν με τεχνική ποινή τον Εργκίν Αταμάν για τις διαμαρτυρίες του για ένα φάουλ υπέρ του Ντίνου Μήτογλου που δεν δόθηκε και αμέσως μετά, στην εξέλιξη της φάσης, τιμωρήθηκε με αντιαθλητικό φάουλ ο Κέντρικ Ναν για το μαρκάρισμά του στον Λέοπολντ Καβαλιέ.

Οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα και η ΚΑΕ αποφάσισε να καταθέσει ένσταση μετά το τέλος του αγώνα, θεωρώντας ότι η φάση θα έπρεπε να σταματήσει μετά την τεχνική ποινή στον Αταμάν και όχι να συνεχιστεί, φτάνοντας στο αντιαθλητικό φάουλ του Ναν.

Η ένσταση, όμως, απορρίφθηκε όπως έγινε σήμερα (22/10) γνωστό από τη Euroleague, το σκεπτικό της οποίας είναι το εξής: Ναι μεν η μπάλα είναι «νεκρή» έπειτα από τεχνική ποινή και το φάουλ αγνοείται έπειτα από διακοπή φάσης, όχι όμως αν είναι αντιαθλητικό ή ντισκαλιφιέ.

Από τη στιγμή, επομένως, που οι διαιτητές χρέωσαν με αντιαθλητικό φάουλ τον Ναν, δεν μπορούσαν να γυρίσουν πίσω τη φάση και να το αγνοήσουν, οπότε η ένσταση του Παναθηναϊκού απορρίφθηκε.