Την 4η νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στο Nations League πανηγύρισε η Εθνική Ελλάδας, η οποία με γκολ των Μπακασέτα και Μάνταλου επικράτησε με 2-0 της Ιρλανδίας στο Καραϊσκάκη και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου της.

Ο αγώνας θα μπορούσε να αρχίσει άσχημα για την Εθνική μας ομάδα, αφού η κόντρα στον Ρότα σε προσπάθεια του Κουρμπέλη να διώξει είχε ως αποτέλεσμα ο Φέργκιουσον να βγει τετ α τετ αλλά, υπό πίεση, δεν έκανε καθόλου καλό τελείωμα.

Η ευκαιρία, επομένως, χάθηκε για τους φιλοξενούμενους και από εκεί και πέρα η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς άρχισε να ανεβάζει σιγά-σιγά ρυθμό, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να σκοράρει. Τα σου των Μπακασέτα και Μασούρα όμως, στο 8′, στο 11′ και στο 13′, κόντραραν σε αντιπάλους.

Όπως και να έχει, ήταν φάσεις που επιβεβαίωναν ότι η Ελλάδα είχε πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 19′ έφτασε κοντά στο να πάρει και το προβάδισμα αλλά ο Κέλεχερ απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Μπακασέτα και στην επαναφορά ο Παυλίδης δεν πρόλαβε να σουτάρει.

Η Εθνική μας ομάδα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ανέβαζε συνεχώς ρυθμό και στο 29′ είχε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με τον Γιαννούλη, έπειτα από ωραία ομαδική προσπάθεια, αλλά το τελείωμα από κοντά δεν ήταν καλό και ο Κέλεχερ απέκρουσε.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός του παιχνιδιού άρχισε να πέφτει και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη μεγάλη φάση, με την έναρξη του δεύτερου όμως ήρθε το γκολ. Στο 48′ ο Μπακασέτας σούταρε με το δεξί λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα κόντραρε και σε αντίπαλο και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είχε, πλέον, το προβάδισμα και είχε, πια, δύο επιλογές: Είτε να πιέσει για δεύτερο γκολ ώστε να «κλειδώσει» το τρίποντο, είτε να διαχειριστεί το προβάδισμα, με δεδομένη και την κούραση από την υπερπροσπάθεια κόντρα στην Αγγλία πριν λίγα 24ωρα.

Τελικά επέλεξε το δεύτερο και στο 69′ χρειάστηκε την απόκρουση του Βλαχοδήμου σε κεφαλιά του Τέιλορ από πολύ καλή θέση για να μη δεχθεί την ισοφάριση, με τον Γιοβάνοβιτς να κάνει στη συνέχεια αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα.

Αυτή την ομάδα που πήρε τελικά ακόμη μία νίκη και μάλιστα με 2-0, αφού στο 91′ ο Κέλεχερ έκανε λάθος ενώ είχε βγει από την περιοχή και ο Μάνταλος με πλασέ στην κενή εστία σφράγισε το τρίποντο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ (4 αγωνιστικές)

Ελλάδα 12
Αγγλία 9
Ιρλανδία 3
Φινλανδία 0

Ελλάδα (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιακός, Γιαννούλης, Κουρμπέλης (82′ Μάνταλος), Σιώπης, Μασούρας (65′ Πέλκας), Μπακασέτας (72′ Ζαφείρης), Τζόλης (82′ Τσιμίκας), Παυλίδης (72′ Δουβίκας).

Ιρλανδία (Χέιμιρ Χάλγκριμσον): Κέλεχερ, Ο’ Σέι, Κόλινς, Σκέιλς, Μπρέιντι, Κούλεν, Σμόντικς (73′ Τζόνστον), Νάιτ, Ογκμπένε (57′ Εμποσέλε), Πάροτ, Φέργκιουσον (57′ Τέιλορ).