Το βαρύ πένθος θα συνοδεύει και απόψε τους διεθνείς στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το τέταρτο ματς της Εθνικής μας στο Nations League (21:45, Alpha TV, Nova Sports Prime), κόντρα στην Ιρλανδία.

Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αλλά και ο κόσμος που θα γεμίσει απόψε το φαληρικό γήπεδο, θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου Τζορτζ Μπάλντοκ, όχι μόνο πριν από το ματς όπου αναμένεται να υπάρξει ένα μικρό τελετουργικό, αλλά και κατά τη διάρκεια, με μία καλή εμφάνιση – συνέχεια του θριάμβου στο Γουέμπλεϊ.

Η Εθνική Ελλάδας πρέπει να κοιτάξει μπροστά μετά το σοκ και ανείπωτο πόνο.

Στο Λονδίνο έπαιξε την Πέμπτη, το κατά τεκμήριο δυσκολότερο ματς του ομίλου κόντρα στην Αγγλία. Η λογική υπαγόρευε ότι δεν θα υπήρχε η άμεση πίεση για το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο τα πάντα πέρασαν σε δεύτερη μοίρα μετά τα τραγικά νέα της Τετάρτης.

Συγκλονισμένοι άπαντες στις τάξεις της Γαλανόλευκης, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και πήραν ιστορική νίκη με 2-1 στο Γουέμπλεϊ. Τραυματίας ο κομβικός Ιωαννίδης, ωστόσο υπάρχουν λύσεις στην επίθεση. Εκτός και οι Μπουχαλάκης, Ζέκα, Λημνιός, Γιακουμάκης, Φούντας. Τιμωρημένος ο Κουλιεράκης, από φαρυγγίτιδα ταλαιπωρούνται οι Τσιμίκας και Κωνσταντέλιας.

Πιθανή ενδεκάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Ρέτσος, Γιαννούλης, Σιώπης, Κουρμπέλης, Μπακασέτας, Μασούρας, Τζόλης, Παυλίδης.

Η Ιρλανδία έπαιζε επί φινλανδικού εδάφους το βράδυ της Πέμπτης και πήρε τη νίκη με 2-1, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ήταν το αουτσάιντερ τόσο με την Αγγλία, όσο και με την Ελλάδα (λιγότερο στη δεύτερη περίπτωση), αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι σε κάποια από τις δύο περιπτώσεις, δεν βρήκε μάλιστα ούτε γκολ.

Με τον Ισλανδό Χέιμιρ Χάλγκιμρσον στον πάγκο, επιχειρεί να γυρίσει σελίδα, αλλά το κακό είναι ότι η «δεξαμενή» από την οποία αντλούνται οι διεθνείς, έχει χαμηλή ποιοτική στάθμη. Βλέπει… εφιάλτες με την Ελλάδα, πήρε μόλις μία ισοπαλία σε έξι ματς αλλά τουλάχιστον αυτό έγινε επί ελληνικού εδάφους. Εκτός αποστολής έμειναν οι Μπαζούνου, Ντόχερτι, Κόουλμαν, Ντάφι, Στίβενς, Μάνινγκ, Μπρόουν, Σμολμπόουν, Ρόμπινσον και Ομπαφέμι (ε. 12/2).