Η φετινή Euroleague άρχισε με εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού επί της Άλμπα Βερολίνου και εκτός έδρας ήττα του Ολυμπιακού από τη Φενέρμπαχτσε, με τους Ματίας Λεσόρ και Μόουζες Ράιτ να ξεχωρίζουν με τα καρφώματά τους.

Οι δύο ελληνικές ομάδες είναι μέσα στα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και ο στόχος τους είναι να βρεθούν στο Final 4 του Βελιγραδίου για να διεκδικήσουν τον τίτλο. Ένας τίτλος που είναι ήδη σε ελληνικά χέρια και συγκεκριμένα σε πράσινα, μετά τον περσινό θρίαμβο επί της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Βερολίνου.

Όπως και να έχει, το τι θα πετύχουν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός φέτος θα το δούμε τους επόμενους μήνες, προς το παρόν, πάντως, αμφότεροι είχαν εκπροσώπηση στο top-10 της πρεμιέρας, με τους Λεσόρ και Ράιτ να είναι στο σχετικό βίντεο που ανέβασε η Euroleague.

Ο Γάλλος των «πράσινων» έκανε ένα δυναμικό κάρφωμα στο 17ο λεπτό του ματς με την Άλμπα γράφοντας το 32-42, ενώ ο Αμερικανός των «ερυυθρόλευκων» είχε ισοφαρίσει σε 28-28 στο 16′ με εντυπωσιακό κάρφωμα.