Συνάντηση με τους εκπροσώπους από τις οκτώ νόμιμες Λέσχες Φιλάθλων είχε την Τρίτη (17/9) ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος τόνισε στις δηλώσεις του ότι στόχος της κυβέρνησης είναι τα γεμάτα γήπεδα ακόμη και με οπαδούς και των δύο ομάδων στα ντέρμπι.

Ήταν μια συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τον Βρούτση να αναφέρεται σε αυτή και στον στόχο που έχει τεθεί από εδώ και πέρα.

«Πρόκειται για μία ιστορική μέρα. Η καρδιά του ποδοσφαίρου χτυπάει στο γραφείο του Υπουργού Αθλητισμού, κι αυτό διότι βρίσκονται εδώ οι άνθρωποι που πραγματικά εκπροσωπούν τις ομάδες τους με αγάπη, τις στηρίζουν και θέλουν να τις βλέπουν ψηλά. Όλοι μαζί βάζουμε σήμερα τις ρίζες για το ποδόσφαιρο που επιθυμούμε, ένα ποδόσφαιρο ανοικτό για όλους και ελκυστικό για κάθε πολίτη της χώρας, με ειρηνική συνύπαρξη, μακριά από τη βία και τις παθογένειες που όλα αυτά τα χρόνια κρατάνε τις οικογένειες και τις παρέες έξω από τα γήπεδα», είπε αρχικά ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού και συνέχισε.

«Στόχος μας είναι γεμίσουν τα γήπεδα, ακόμα και στα ντέρμπι, από οπαδούς και των δύο ομάδων που αγωνίζονται. Είναι ένας εφικτός στόχος και προς αυτήν την κατεύθυνση κάνουμε προσεκτικά βήματα με υπευθυνότητα. Είναι κοινή επιθυμία όλων των ανθρώπων που αγαπάνε το ποδόσφαιρο και είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε».

Από εκεί και πέρα, σχετικά με την προοπτική που ανοίγει πλέον, ο Βρούτσης είπε πως «σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή για το μέλλον, με σκοπό να έχουμε άμεσα μία Πανελλήνια Ομοσπονδία Λεσχών Φιλάθλων, η οποία θα παίρνει αποφάσεις. Θα διαμορφώσουμε ένα κοινό πλαίσιο σκοπών και δράσεων κοινωνικών, αθλητικών για την κάθε ομάδα ξεχωριστά αλλά και για το σύνολο τους, με απώτερο στόχο να εκπροσωπηθούν και στην Ευρώπη, στη Συνομοσπονδία Λεσχών, όπου δυστυχώς μέχρι σήμερα η χώρα μας απείχε.

Μια Ομοσπονδία με τη συνεργασία όλων που θα κατοχυρώνει ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα των φιλάθλων και θα αντιστρέψει την αρνητική εικόνα που έχει η κοινωνία για τους οργανωμένους οπαδούς. Είμαι βέβαιος ότι η σημερινή ιστορική συνάντηση θα αποφέρει καρπούς».

Οι 8 νόμιμες Λέσχες Φιλάθλων, στις οποίες ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού έδωσε από μία μπάλα με τα ονόματα όλων των Λεσχών ως ένδειξη συμφιλίωσης και αγαστής συνύπαρξης, εκπροσωπήθηκαν από τους εξής…

Γιώργος Κατσαδήμας (πρόεδρος) της Λέσχης Οπαδών και Φίλων ΑΕΚ «Γνήσια Θύρα 21-1975 (Ορίτζιναλ 21-1982)».

Παναγιώτης Μαστροθύμιος (εκπρόσωπος) της Λέσχης Φίλων Α.Σ. Άρη Θεσσαλονίκης.

Κώστας Καμανάς (πρόεδρος) της Λέσχης Φιλάθλων «Αυτόνομη Θύρα 10».

Στάθης Φραγκούλης (πρόεδρος) της Λέσχης Φίλων Ολυμπιακού «Θύρα 7».

Χρήστος Βιδάλης (γενικός γραμματέας) της Λέσχης Φιλάθλων Ο.Φ.Η. «Snakes Θύρα 4 1986 Κεντρική».

Χρήστος Γούναρης (αντιπρόεδρος) της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Παναθηναϊκού «ΠΑ.ΛΕ.ΦΙ.Π».

Γιάννης Καδής (πρόεδρος) της Λέσχης Φιλάθλων Πανσερραϊκού «Τσε Γκεβάρα».

Γκίνδης Ηλίας (εκπρόσωπος) της Λέσχης Φίλων Α.Σ. ΠΑΟΚ.