Η οικογένεια του Στέφανου Τσιτσιπά θα κινηθεί νομικά εναντίον του πρώην φυσικοθεραπευτή του, Ζερόμ Μπιανκί, λόγω όσων είπε στη L’Equipe για τους γονείς του και για τη σχέση που είχε και έχει μαζί τους.

Με όσα έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες ανάμεσα στον κορυφαίο Έλληνα τενίστα και τον πατέρα του, Απόστολο, λογικό είναι να υπάρχει ενδιαφέρον από τα διεθνή ΜΜΕ και η L’Equipe μίλησε με τον πρώην φυσικοθεραπευτή του, τον Ζερόμ Μπιανκί, ο οποίος περιέγραψε μια περίεργη κατάσταση.

«O Απόστολος είναι ευγενικός, αλλά και υπερβολικός. Αγαπά πολύ τον γιο του. Η σχέση τους όμως εδώ και χρόνια δεν ήταν σταθερή και έκανε μόνο κακό. Η σκοτεινή πλευρά του Στέφανου προέρχεται από εκεί. Ο πατέρας του μιλούσε τόσο πολύ που δεν άκουγε, παρά μόνο τον εαυτό του. Εξαιτίας του πατέρα του, αρκετοί παίκτες δεν ήθελαν να προπονούνται πλέον μαζί του στα τουρνουά. Δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν στην προπόνηση, επειδή μιλούσε συνεχώς. Θέλει να ελέγχει τα πάντα και δεν αφήνει χώρο ούτε για… οξυγόνο», είπε αρχικά ο πρώην φυσικοθεραπευτής του Τσιτσιπά και συνέχισε.

«Κάθε φορά που σκεφτόταν να σταματήσει τη συνεργασία με τον πατέρα του, η μητέρα του έτρεχε να του πει να μην το κάνει, γιατί «είχε αφιερώσει τη ζωή του σ’ αυτόν» και τον έκαναν να νιώθει ένοχος. Προσπαθούσε να απελευθερωθεί, αλλά λόγω της τόσο στενής σχέσης τους δεν ήταν δυνατόν. Και το αποτέλεσμα ήταν να χάσει χρόνο. Νιώθω άσχημα γι’ αυτόν, γιατί είναι, θεωρώ, ο παίκτης με τα περισσότερα φυσικά προσόντα. Έφτασε πλέον σε ηλικία που κατάλαβε ότι η καριέρα του δεν έφτασε εκεί που θα έπρεπε να είναι, να έχει κατακτήσει δηλαδή Grand Slam.

Είναι θαύμα το ότι έχει πάρει τους τίτλους που έχει μέσα σε αυτό το περιβάλλον».

Κινείται νομικά η οικογένεια Τσιτσιπά

Τα όσα είπε, λοιπόν, ο Ζερόμ Μπιανκί προκάλεσαν την αντίδραση της οικογένειας Τσιτσιπά, ο δικηγόρος της οποίας, Θανάσης Παπαθανασίου, σε επικοινωνία του με το Tennis24 είπε τα εξής…

«Σχετικά με την αναδημοσίευση του άρθρου της γαλλικής εφημερίδας “L’Equipe” με περιεχόμενο δηλώσεων του πρώην φυσιοθεραπευτή του Στέφανου Τσιτσιπά, Ζερόμ Μπιανκί, με τον οποίον η συνεργασία έληξε το 2022, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η οικογένεια Τσιτσιπά έχει δώσει εντολή στο δικηγορικό γραφείο Παπαθανασίου-Confino (Παρίσι), όπως προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες, έτσι ώστε να αποκατασταθεί το κύρος και η αξιοπρέπεια της οικογενείας, που επλήγει από τις δηλώσεις του εν λόγω φυσιοθεραπευτή. Θα ενημερωθείτε σύντομα για την εξέλιξη της υπόθεση».