Η Παρί Σεν Ζερμέν, η Μαρσέιγ και η Μονακό «εκπλήρωσαν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις» για το έτος 2023 που επιβλήθηκαν από το σύστημα χρηματοοικονομικού Fair Play (FFP), όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (6/9) η UEFA.

Το 2022, η UEFA επέβαλε περιορισμένες οικονομικές κυρώσεις στους τρεις συλλόγους της Ligue 1 επειδή παραβίασαν τους λογιστικούς κανόνες του οικονομικού fair play, συμφωνώντας μαζί τους για ένα σχέδιο ανάκαμψης για τρεις σεζόν.

Μετά από μια επιτυχημένη πρώτη χρονιά, «οι τρεις ομάδες πέτυχαν και πάλι τους ενδιάμεσους οικονομικούς στόχους για το οικονομικό έτος 2023», ανέφερε η UEFA σε δελτίο τύπου. Η Μίλαν, η Ίντερ και η Αντβέρπ ανταποκρίθηκαν αντίστοιχα σ’ αυτό το στάδιο ελέγχου.

Η Μαρσέιγ πάντως τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20.000 ευρώ επειδή παρέδωσε καθυστερημένα τις οικονομικές της καταστάσεις.

Για πρώτη φορά, το όργανο ελέγχου «αξιολόγησε τους συλλόγους με τον νέο κανόνα που περιορίζει τη μισθοδοσία, ο οποίος εφαρμόζεται σταδιακά σε διάστημα τριών ετών».

Το 2023-2024, η UEFA επέτρεψε ένα αυξημένο έλλειμμα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αλλά περιόρισε το μισθολογικό κόστος ως ποσοστό των εσόδων στο 90%. Αυτή τη σεζόν, ο περιορισμός θα μεγαλώσει στο 80%, ενώ το 2025 θα φτάσει το 70%.

πηγή: ΑΠΕ